.

По време на среща телефонът не ви трябва!

Ако искате да впечатлите партньора си по време на среща, необходимо е да спазвате някои основни правила.  Едно от тях е да не използвате мобилния си телефон , докато сте на масата на някой изискан ресторант. Вниманието ви трябва да е съсредоточе

По време на среща телефонът не ви трябва!
Ако
скате да впечатлите партньора си по време на среща, необходимо е да спазвате някои основни правила.  Едно от тях е да не използвате мобилния си телефон , докато сте на масата на някой изискан ресторант. Вниманието ви трябва да е съсредоточено   изцяло върху човека срещу вас, а не да се разпределя на няколко места. Двойно повече важи правилото, ако се касае за романтична среща. Същото важи и са sms-ите.

Етикетът изисква да избягвате дългите паузи, когато серитьорът ви донесе сметката. Няма нищо лошо в това да си я поделите. Но редно е да я плати този, който е отправил поканата. Докато сервитьорът  чака, не водете преговори за сметката, би трябвало да сте го направили предварително.

Когато искате да покажете, че държите на някого, класика са цветята. Червените рози са символ на любовта, но все пак не забравяйте любимите цветя на половинката си.

Вкъщи също е много важно да не забравяте добрите маниери. Няма нищо по неприятно да дъвчете с отворена уста или пък да държите вилицата  като  оръжие. 

Кавалерите трябва    да  държат вратата отворена за дамите, да дръпнат стола, за да  могат те да се настанят удобно.

Ако срещата е първа, опитайте се да не нервничите и не се усмихвайте неловко, колкото и да ви  е трудно.                                                                                                                                         

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...