.

Съпрузите демонстрират любовта си по различен начин

Съпрузите демонстрират любовта си по различен начин
Снимка: sxc.hu

Повечето хора се оплакват, че романтиката във връзката им умира веднага след сватбата. Те са категорични, че партньорът им все по-рядко демонстрира чувствата си, докато в един момент дори напълно спира да го прави. Истината обаче е напълно друга, пише в. “Telegraph”.

 

Оказва се, че със сключването на брак взаимоотношенията между мъжа и жената коренно се променят. Те започват да засвидетелстват любовта си един към друг по коренно различен начин. Именно поради тази причина те често остават неразбрани от половинките си.

 

 

За да хвърлят най-накрая малко повече яснота по този въпрос, учени от Тексаския университет провели експеримент с участието на 168 двойки по време на четири различни етапа от съвместното им съжителство – два месеца след сватбата, на първата и на втората им годишнина и 13 години по-късно.

 

Така те открили, че жените демонстрират любовта си , създавайки емоционалния климат на брака, докато мъжете предпочитат да залагат на такива дейности, които ги сближават с половинката им, и по този начин засвидетелстват чувствата си.

 

Най-често нежните създания разчитат на прегръдките и целувките, когато искат да накарат съпруга си да се почувства обичан. Представителите на силния пол пък помагат в кухнята или с почистването, за да докажат на своята любима, че истински я обичат. Те също така влизат в ролята на инициатори на заниманията между завивките, вярвайки, че по този начин демонстрират любовта и привързаността си.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...