.

Болка по време на секс

Болка по време на секс
Снимка: Dreamstime

Някои момичета получават парене по време на секс. Този дискомфорт ги кара да се стегнат и това прави сексуалния акт още по-невъзможен. Каква е причината? Възможно ли е момчето да е виновно, всичко да е на психическа основа или да става въпрос за някакво заболяване/инфекция?

 

По принцип по време на секс нито един от двамата партньори не трябва да изпитва дискомфорт /освен първият път, тогава е възможно да се получи и е напълно нормално/. Възможни са няколко причини за наличието на това парене – алергия към латекс, гъбички, кандидоза, инфекция на пикочните пътища, вулвовагинит или киста на яйчника.


Ако установите, че имате алергия към латексовите презервативи,
 започнете да използвате такива, които са направени от други материали. В никакъв случай не водете, застрашаващ здравето ви сексуален живот.

 

Повечето пъти болката по време на секс се появява заради наличието на гъбички.Инфекцията не е сериозна, но понякога се изисква доста време и усилия, за да се овладее. Вашият партньор също трябва да се лекува, за да не се получи омагьосан кръг.

 

 

Кандидозата е гъбична инфекция, която засяга лигавицата на половите органи. След полов акт влагалището почервенява и се възпалява, усеща се сърбеж и парене. В тялото на всеки човек има неголеми количества дрождоподобни гъбички от рода Candida. Когато киселинният баланс се наруши, гъбичките започват да се размножават и се получава кандидоза. В повечето случай причината са силно парфюмираните продукти за интимна хигиена – душ гелове, сапуни, превръзки.

 

Ако усетите парене и болка, както по време на секс, така и докато карате колело, поставяте си тампон или седите дълго време на едно място, напълно възможно е да имате вулвовагинит. Това е възпаление на външните полови органи и влагалището. Диагностицирането не става лесно и ако се сбърка състоянието може да стане хронично. Вулвовагинитът се появява в следствие на прием на антибиотици, паразити, хронична кандидоза или различни вагинални инфекции.

 

Дамите, които имат киста на яйчника, усещат остра едностранно болка в таза по време на секс. Възможно е да усетят същата болка и по време на менструация. Кистата е доброкачествено образувание, което може да мине без лечение в рамките на 2-3 месеца. За да не ви боли по време на секс, сменете позата. Най-добре да сте отгоре, за да контролирате нещата.

 

Ако усещате болка с неопределена локация между краката и имате чести пориви за уриниране, повечето пъти болезнени, явно имате инфекция на пикочните пътища. Тази инфекция е често срещана при дамите, заради непосредствената близост на вагината и уретрата.

 

Нужен ви е лубрикант, ако имате проблеми с овлажняването. Не е нужно да имате някаква инфекция, за да страдате от това. Използвайте лубрикант по време на секс. Ако имате съмнения, че имате някакъв здравословен проблем, посетете гинеколога си.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...