.

Сърцата на двама влюбени наистина бият като едно

Сърцата на двама влюбени наистина бият като едно
Снимка: sxc.hu

Влюбените двойки често споделят едни и същи интереси, довършват изреченията си и се смеят на едни и същи вицове. Има обаче и нещо повече от това. Оказва се, че сърцата на двама влюбени бият с един и същи ритъм, когато те се намират близко един до друг, пише в. “Daily Mail”.

 

 

Това невероятно откритие принадлежи на специалисти от Калифорнийския университет, които провели експеримент с участието на 32 двойки. Всички те били помолени да седнат близо един до друг в тиха и уединена стая и да постоят така известно време, без да разговарят помежду си и без да се докосват. През цялото време сърдечната честота и ритъмът на дишане на участниците в експеримента били измервани.

 

Оказало се, че само след няколко минути сърцата на влюбените започват да бият в един и същи ритъм, а дишането им се уеднаквява. Специалистите забелязали, че в повечето случаи организмът на жените е този, който „приспособява” дейността си към тази на партньора им.

 

Същото изследване било проведено с други представителки на нежния пол и непознати за тях мъже, но не бил забелязан никакъв подобен ефект. Това доказва, че емоционалната привързаност оказва силно влияние върху физическото състояние на хората, макар и те реално да не го осъзнават.

 

Какво изумително нещо е любовта...


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Ospi
преди 11 години
0
2
!
Отговори
Има една работа, когато двама се привличат. Единия копира езика на тялото на другия, стига да има привличане. Това включва стойка, ритъм на говорене, дори дишане. За туптене на сърце, обаче, не бях чувал.
sky.of.lust
преди 11 години
1
1
!
Отговори
мда определено ми е трудно да повярвам от биологична гледна точка,но действително е мило... напомня ми за мита с разделената душа която вечно търси своята половинка и когато я намери е завършена....bunch of shit :D
TheBobqk
преди 11 години
4
8
!
Отговори
Звучи страхотно, но не ми се вярва да е така.
xoxi
преди 11 години
1
17
!
Отговори
Сладко.
Страница 1 от 1