.

Сексуалните навици на по-младото поколение

Сексуалните навици на по-младото поколение
Снимка: Dreamstime

Открай време важи максимата сдобряване чрез секс. Изследване показва, че близо половината от двойките се събират благодарение на секса след това или пък продължават да се виждат само заради интимния акт помежду си.

 

Това поведение обаче поставя партньорите в една опасна емоционална ситуация и често ги кара да забравят за средствата за безопасност, казват специалистите.

 

Изследването е обхванало 792 млади души на възраст между 17 и 24 години, които са се съгласили животът им да бъде изследван за известно време. То се е провело в Лукас Каунти, щата Охайо, който включва и град Толедо. Всички участници са били в една връзка в рамките на изминалите две години.

 

 

Екипът, направил проучването, е установил, че 44% от тях са скъсали в този период и после са се сдобрили. При 53% от тези случаи сдобряването е станало благодарение на секса.

 

Това важи особено за младежите от етнически малцинства.

 

Подобно поведение е характерно за младите, но не и за семейните двойки. Изследователите се опасяват, че то може да рефлектира в една нестабилност и грешно възприятие за романтика и може да има трайни емоционални последствия.

 

„Сексът с бившия/ата може да постави хората в позиция, в която накрая да се почувстват с разбито сърце, но все пак емоционално свързани", казват авторите на изследването, публикувано в Journal of Adolescent Research в края на 2012 г.

 

„Тези, които остават в контакт след раздялата, продължават да усещат болката от нея и то дори по-осезаемо. Те не могат да продължат напред. По-ранни проучвания между студенти разкриват, че младежите определят секса с бившия/ата като „трудно и неприятно събитие" в живота им", допълват още учените.

 

В здравословен план също се отчитат негативни аспекти. Според специалистите младите използват презервативи в началото на връзката си, но на по-късен етап се отказват от безопасния секс.

 

Снимка: Dreamstime

 

А ето и някои моменти от поведението на младите жени, които се превръщат в кофти навици и е по-добре да се откажете от тях:

 

1. Дамите не си искат тяхното

 

Жените лесно се задоволяват с по-малко. Дамите се страхуват, че ще бъдат отхвърлени и затова са склонни на повече компромиси в леглото, които са в техен ущърб.

 

Накрая се натрупва едно хронично разочарование, което в даден момент може да се превърне в край на връзката. Често нежният пол дори не си казва какво не е наред, а накрая просто таи обида към партньора.

 

2. Не споделят с партньора си какво чувстват и какво желаят

 

За да разбере той от какво се нуждаете, логично е да му го кажете. Добрият секс се получава, когато и двамата партньори са спокойни и знаят какво харесва на другия. Ако се страхувате да си кажете какво не е наред, то никога няма да постигнете удоволствие от интимния акт с половинката си.

 

Останалото прочетете в Tialoto.bg


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...