.

Някои истини за женския оргазъм

Някои истини за женския оргазъм
Снимка: Dreamstime

Оргазмите представляват мускулни контракции в тялото, съчетани с повишаване на кръвното налягане. Това е научното обяснение. За всички нас, които ги изпитваме си остават връхната точка в половия акт.

 

Някои са късметлии и могат да се наслаждават на серия от микро оргазми. Когато заговорим за женския оргазъм, оказва се, че винаги има някои неразкрити дълбоки тайни около него.

 

Ето кои са някои от тях:

 

 

Жените могат да достигнат оргазъм само чрез сексуален контакт. Така е, но и не съвсем. По време на полов акт една от три жени получава оргазъм редовно. Разбира се достигането на оргазъм изисква и допълнителни възбуждащи действия от страна на партньора. Много малък процент от дамите могат да достигнат до оргазъм гледайки порно, без да бъдат стимулирани по друг начин.

 

Според последни изследвания, сексуалната кулминация при дамите няма нищо общо с емоционалната им зрялост.

 

Някои жени просто не са в състояние да постигнат оргазъм. Факт! Около 10% от жените имат този проблем, наречен аноргазмия. Съществуват първична и вторична.

 

При първичната аноргазмия жената никога не е достигала до оргазъм. При вторичната може да достигне кулминация при определени обстоятелства (например при орален секс или когато мастурбира).

 

При повечето дами достигането на оргазъм чрез стимулирането на G-точката отнема около 20 минути.

 

Някои жени могат да достигнат до оргазъм само чрез докосване на гърдите им.

 

Продължителността на женския оргазъм трае около 20 секунди, докато при мъжете трае средно 6 секунди.


Още полезна информация четете в Az-jenata.bg


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...