.

Да правиш секс или да бягаш в парка?

Да правиш секс или да бягаш в парка?
Снимка: Dreamstime

Сексът гори калории. Спор няма. Но колко точно? Наскоро стана ясно, че при секс мъжете изгарят толкова калории, колкото при 15-минутно бягане за здраве, пише в. „Telegraph“.

 

Ако не обичате да тичате в парка или на стадиона и смятате, че навън е доста студено за спортуване на открито, то тогава се отдайте на креватни удоволствия с половинката си.

 

 

По време на секс мъжете изгарят около 120 калории, а жените около 90. Това се равнява на бърза разходка по неравен терен, на игра на тенис на корт по двойки или на 15 минутен джогинг.

 

Мъжете, които са изключително активно по време на секс понякога изгарят толкова калории, колкото при 30-минутно бягане за здраве.

 

До тези резултати учените стигнали, след като направили експеримент с 20 хетеросексуални двойки между 18 и 35-годишна възраст. Те трябвало да правят секс веднъж седмично в продължение на месец. Отделно трябвало да бягат по бягаща пътека в продължение на половин час, при което било измерено количеството на употребената от тях енергия.

 

Станало ясно, че представителите на силния пол изгарят при секс около 4.2 калории на минута, а на бягаща пътека 9.2. При жените тези показатели били 3.1 по време на любовен акт и и7.1 при джогинг.

 

Резултатите ясно показват, че на секса може да се гледа като на много полезно физическо упражнение. 98% от участниците в експеримента споделили, че сексуалният акт е много по-приятен начин за отслабване в сравнение с потенето във фитнеса.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...