.

Какво НЕ бива да променяте заради новото си гадже

Какво НЕ бива да променяте заради новото си гадже
Снимка: Dreamstime

Когато човек е на крилете на любовта, той е склонен да прави доста промени със себе си и ежедневието си – някой път по свое желание, друг път под натиска на партньора си. Запомнете следното! Човек е влюбен до време. Не правете грешката да се променяте заради партньора си, защото когато пеперудите излетят от стомаха ви, ще съжалявате, че сте допуснали да промените същността си и то не заради себе си, а заради друг човек. Ако някой ви наистина ви обича, то той ще ви приеме с вашите положителни и отрицателни черти на характера. При положение, че искате да се промените заради себе си – направете го, но в никакъв случай не допускайте някой да ви променя, без значение колко го обичате и колко страхувате, че ще го загубите.

 

Вижте няколко неща, които не бива да правите и променяте заради половинката си:

 

Външния си вид – много е интересно как човек се влюбва в някого, а след това започва да му дава съвети какво да промени във външния си вид – прическата, цвета на косата, стилът на обличане и т.н. Та нали го е приел по начина, по който изглежда? Защо да се променя и да става друг човек? Няма нищо лошо от време на време хората да променят визията си, но това трябва да стане, когато те го поискат, а не когато някой друг ги накара. Същото важи и за килограмите. Ако винаги сте имали няколко излишни килограма и въпреки това вашият партньор е с вас, защо изведнъж ще му хрумва, че не е лошо да минете на диета? Да, факт е, че наднорменото тегло създава излишни здравословни проблеми, но вие сте тези, които ще решите кога и дали ще промените хранителния си режим и ще започнете да спортувате. Ако някой има проблеми с цвета на косата ви, с килограмите ви или с нещо друго – посочете му вратата и нека си намери някой друг, който да отговаря на критериите му.

 

 

Мечтите си – не позволявайте на никого, ама на никого да ви откаже от мечтите, които имате, без значение какви са те! Ако искате да следвате за адвокат, но гаджето ви иска да сте заедно и да учите икономика – не правете компромис с избора си, защото ще съжалявате цял живот! Първо ще учите нещо, което не ви влече чак толкова или изобщо, второ не се знае още колко време ще бъдете с този човек. Ако връзката ви е здрава, всеки ще се занимава с това, което му харесва и различните интереси няма да доведат до разваляне на вашите взаимоотношения. Същото важи и за някое пътуване. Ако отдавна си мечтаета да отидете в Дубай и сте събрали нужната сума – направете го! При положение, че партньорът ви няма възможност да ви придружи, отидете с някой друг, но в никакъв случай не се отказвайте и не избирайте по-евтина екскурзия, само за да може да отидете с половинката си. Все пак това е вашата мечта, вашите пари и вие не бива да се отказвате от нещо, което искате и което сте успели да постигнете!

 

Личното си пространство – влюбените често правят една много голяма грешка. Те толкова искат да бъдат с новия си пантньор, че забравят за приятелите и семейството си. Като цяло всеки подхожда с разбиране към такова държание, защото на повечето им се е случвало да се влюбят и да прекарват цялото си свободно време с гаджето. Това обаче е неправилно и дори вредно за връзката! Колкото и да ви се иска да сте нон-стоп заедно, по-добре не го правете, защото ще се наситите бързо един на друг и ще се разделите, а вие не искате това, нали? Също така има една приказка, че гаджетата са до време, а приятелите завинаги и това не е случайно. Какъв е шансът да се разделите с новия си партньор? Еми, каквото и да си говорим, не е никак малък. Но приятелите ви ще си останат същите или ще имате един-двама нови, с които сте се запознали в последно време. За да няма хора, които да страдат от липсата ви, постарайте се да разпределяте свободното си време, така че да обръщате внимание на всички. Не само любимият човек има нужда от присъствието ви!

 

Мнението си – никой не харесва да общува с хора, които нямат мнение и които се съгласяват с всичко, но доста влюбени се превръщат именно в такива личности. Каква е причината? Причината е, че се притесняват да не загубят партньора си, когато му покажат, че имат мнение, което се различава от тяхното. Колкото и да обичате половинката си, не се превръщайте в мекотело, което се съгласява с всичко. Все пак и вие сте живо същество и имате чувства, емоции, желания и мнение. Няма нищо лошо той да иска едно, а вие нещо друго. Кажете си! В никакъв случай не допускайте партньорът ви да упражнява контрол върху вас и вашия живот. Вие сте тези, които ще определяте как ще живеете, какво ще правите със свободното си време и с кои хора ще го прекарвате. Бягайте далеч от мъже и жени, които се опитват да променят ежедневието ви и които поставят условия какво ще правите и с кого ще се виждате. Все пак това е вашият живот, а не техният, нали?

 

Възгледите си – всеки човек си има различна ценностна система. Не променяйте своя мироглед заради партньора си. Ако обичате животни и сте готови да им помогнете във всеки един момент – правете го! Няма значение дали половинката ви харесва животни или напротив! Вие имате виждането, че трябва да им се помага, без значение дали са бездомни или не, така че го правите и ще го правите и занапред! Същото се отнася и за разделното хвърляне на боклука, например. Щом смятате, че трябва да го разделяте и хвъпляте в предназначените за това контейнери – правете го! Нека гаджето ви си го слага в една торба и го изхвърля в общата кофа. Всеки с възгледите си!


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Tsukuda_Hiroshi
преди 10 години
0
3
!
Отговори
Е то какво остана...?И всъщност - защо трябва да променям нещо заради гадже - независимо ново или вече не чак толкова? Такъв ме е харесала, такъв ме е "взела" - ще ме трае. Като не ме трае: пътя и следващата, дето ще ме харесва, какъвто съм!!
Dam Yeo Wool
преди 10 години
0
5
!
Отговори
Съгласна съм.Но аз никога не бих се съобразявала с това далимнението ми му харесва или не,то си е лично мое.Да си променя мечтите? Как не!Външния вид? Харесал ме е такава още в началото..няма да се променям заради смяната му на вкуса.
Страница 1 от 1