.

Защо сексът ви не върви? [част втора]

Защо сексът ви не върви? [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Понякога сексуалните отношения не вървят. Това е голям проблем за една сериозна връзка, защото може да ни отдалечи от партньора или да ни кара да се чувстваме потиснати и тъжни. Сексът е важна част от връзката и ако той не е пълноценен връзката започва да куца. Има много причини, поради които сексът да не се получава. Недей да си мислиш, че партньорът ти вече не те харесва и не те иска. Сега ще ти посочим някои неща, които могат да са причина за влошаването на сексуалните ви отношения.

 

Не се чувстваш на място в тялото си. Ако се чувстваш секси и харесваш тялото си, това е един от най-лесните начини да привличаш противоположният пол. Без значение дали си момиче или момче, имаш нужда да се чувстваш красив/а и атрактивен/на за да имаш успех с гаджетата. Ако в последно време си надебелял/а, например, това може да те накара да се чувстваш непривлекателен/на и да потисне сексуалното ти желание. Вместо да се оплакваш, трябва да направиш нещо за себе си. Тичай в парка или спортувай, храни се балансирано и ще си върнеш пак старата форма.

 

Пълнота. Ако имаш проблеми с килограмите, това е причина сексът да не върви. Прекалената пълнота може да те накара да се подценяваш и да не успяваш да изпиташ удоволствие от секса. Освен това, излишните килограми могат да породят проблеми с хормоните, които оказват влияние на настроенията и либидото. Ако смяташ, че не можеш да се справиш сам/а с излишните килограми, консултирай се с лекар. Изследвай хормоните си, защото може причината сексът да не се получава, да се крие и там.

 

 

Проблеми с ерекцията. За съжаление някои тийнейджъри също страдат от такива проблеми. Не си мисли, че само възрастните хора имат проблеми с ерекцията. Всичко това може да се получи от стрес, недоспиване, алкохол или лекарства. Ако имаш такива проблеми, опитай се да си дадеш малко почивка, да спиш повече, да се храниш пълноценно и да намалиш стреса.

 

Нисък тестостерон. При мъжете хормоните са също така важни, както и при жените. Ако едно момче има по-нисък тестостерон, това пряко влияе на секса. Причините за ниския тестостерон могат да са разнообразни: от проблеми във връзката до телесното тегло.

 

Депресия. Депресивните състояния са много често срещани сред тийнейджърите. За съжаление, депресията може да те накара да не изпитваш удоволствие от живота като цяло, включително и към секса. Това не бива да се подценява. Ако усещаш, че не можеш да се справиш сам/а с депресията, потърси медицинска помощ.

 

Близост. Това е много важна част от една връзка. Ако ти липсва близост, навярно и сексът куца. За жените е много важно в една връзка да има доверие, топлина и близост. Ако с гаджето сте се отдалечили в последно време и не си комуникирате толкова или се държите по-хладно един към друг, опитайте се да промените първо това. После сексът отново ще потръгне.

 

Първата част от статията четете тук:


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...