.

Кои са предимствата да си необвързан/а?

Кои са предимствата да си необвързан/а?
Снимка: freedigitalphotos.net

Тийнейджърската възраст е период от живота, който е изпълнен с много силни емоции. Положителни или отрицателни, нормално е да чувстваш силно, да си щастлив, тъжен, депресиран, влюбен, наранен. Много тийнейджъри се чувстват потиснати, защото нямат гаджета. Ако всички около теб са обвързани, а ти си сам/а, това не те прави по-различен от останалите. Трябва да знаеш, че и това да си сингъл си има предимства. Не се депресирай, че си нямаш гадже, защото нямаш основание да го правиш. Сега ще ти изтъкнем няколко причини да си необвързан/а.

 

Свобода. Понякога връзките ограничават хората. Особено ако имаш ревниво гадже и ти прави проблеми и за най-дребното. Със сигурност това няма да ти е приятно и ще се чувстваш ограничен/а. Социалният ти живот зависи от теб, не трябва да се ограничаваш заради друг човек. Ще можеш спокойно да си излизаш с тайфата без да се притесняваш, че те не харесват гаджето ти или да се сърдят, че ги пренебрегваш. Не забравяй и ходенето по срещи. Винаги има нещо вълнуващо в първата среща, а когато търсиш ново гадже винаги се случва нещо интересно, забавно и срещаш много нови хора.

 

Имаш ангажименти само към себе си. Ако имаш гадже, това означава, че трябва да мислиш винаги за двама ви. Трябва да се съобразяваш с човека до себе си и да се допитваш до него. Ако в петък вечер на теб ти се излиза с приятели и искаш купон, той/тя може да иска да се усамотите и да гледате филм. Това означава, че някой от вас трябва да направи компромис. Когато си сам/а решаваш за себе си какво ти се прави и не се допитваш до никого.

 

 

Лично пространство. Това е друг важен фактор. Хората имат нужда от лично пространство, но когато са във връзка, сякаш забравят за него. Виждали сме много двойки, които се хранят от една чиния, поръчват си еднакво меню в ресторанта, ползват вещите си един на друг и сякаш са едно цяло. Това понякога е сладко и симпатично от страни, но е нож с две остриета. Можеш да се почувстваш зле, ако в един момент осъзнаеш, че личното ти пространство е изчезнало. Е, когато си сам/а това няма как да се случи.

 

Концентрираш се върху себе си. Много тийнейджъри се отдават на любовта и забравят за училище, курсове и други задължения. Когато нямаш гадже е по-лесно да се мотивираш да се самоусъвършенстваш в дадена насока. Ако свириш на някакъв инструмент имаш време да се занимаваш, ако обичаш да спортуваш се отдаваш на това. Други бягат от училище, за да прекарват повече време с половинката си, което също не е правилно. Затова се отдай на себе си и своите хобита.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...