.

Какво не знаеш за сериозните връзки?

Какво не знаеш за сериозните връзки?
Снимка: Dreamstime

Някои тийнейджъри не искат да се обвързват или да имат гаджета, защото не се чувстват готови за това. Разбира се, това е напълно нормално и всеки сам решава дали да е сам или да си намери гадже. Други тийнейджъри започват да сменят партньорите си често и да се събират и разделят постоянно. Трети пък, имат дълги връзки, които продължават дори с години.

 

Ти сам си избираш какво да правиш с любовния си живот и няма как да кажем кое е нормално и кое не е. Сега ще поговорим именно за дългите връзки. Много тийнове се разочароват, когато първата им любов им донесе болка, когато имат дълга връзка и накрая всичко рухне.

 

Мнението на другите. Навярно имаш приятели, които сменят гаджетата си през ден и грам не могат да разберат какво се случва с теб, защо ти вече си 2, 3 или 4 години с един и същ човек. Убеждават те, че сега е време за купони, предизвикателства и интересни преживявания. Вярват, че сега е времето, в което се живее на сто процента и трябва да се отдадеш на гаджета, секс и алкохол.

 

Всъщност, това не бива да те демотивира. Ако имаш сериозно гадже, не бива да си мислиш, че няма как да купонясвате и че ти губиш нещо. Можеш да си изкарваш приятно на купони, гаджето няма да ти пречи на забавлението. А мнението на другите не бива да ти влияе. Важно е ти дали се чувстваш добре и дали се чувстваш удовлетворен от връзката си.

 

 

Какво очакваш? Таз част може бие по-подходяща за момичетата, защото те винаги имат по-големи очаквания. Всички сме гледали романтични филми, в които първата любов е единствената и героите остават заедно за цял живот. В реалността това е малко вероятно да се случи. Няма лошо да обичаш един човек дълго време, но не бива да си правиш илюзии, че той винаги ще е с теб.

 

Проблемите във връзката ви задълбочават ли се? Това е много важно, защото в тийнейджърска възраст човек се оформя като характер. Нормално е да имаш търкания с родителите си, с приятелите си, с учителите си дори. Нормално е и с гаджето да имаш проблеми понякога. Това означава, че трябва да се замислиш, дали неразбирателството ви се поражда, защото не си пасвате или защото в пубертета човек търси себе си и изпитва трудности в комуникацията. 

 

Секс. Това е друг важен аспект от всяка връзка. Сериозните отношения с един партньор дълго време, предполагат и сексуална връзка. Някои тийнейджъри имат нужда от много повече време за да се отпуснат да правят секс, други пък се нуждаят от по-малко. Това е индивидуално, но не забравяй, че ако до скоро си имал сериозна връзка, може да изпитваш трудности да правиш секс с нов човек. Това е така, защото за теб сексът е бил свързан с емоции и доверие, което изисква време, за да се постигне.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...