.

За секса в цифри

За секса в цифри
Снимка: Dreamstime

Сексът е една от най-коментираните и интересни теми за тийнейджърите. Сега е времето, в което опознаваш тялото си, започваш да комуникираш с противоположния пол и оформяш вкусовете и предпочитанията си. Сега ще поговорим за секса, но този път в цифри.

 

84 процента от жените твърдят, че правят секс с мъжете си, за да получат помощ от тях в домакинската работа. Изненадващо, нали? От една страна, според изследване, жените са по-склонни да правят секс, когато къщата е чиста, така че фактът не е толкова учудващ. И все пак е притеснително, че голям процент жени правят секс за да получат нещо в замяна, дори то да е помощ в домакинството.

 

9 сантиметра е средният размер на пениса, когато не е в ерекция. Повечето момчета мислят, че пенисът им не е достатъчно голям и изпитват притеснения относно размера. Не бива да се подценяваш, защото средният размер на пениса е 9 сантиметра. Средната дължина на мъжкия полов член в ерекция е 12,7 см. Проучване, направено в САЩ показва, че чистотата е по-важна за жените, отколкото размера. Така че не мисли за това дали ти е малък, а просто се къпи редовно!

 

200 е броят на калориите, които човек изгаря средно за около 30 минути секс. Пропускаш тренировка и се отдаваш на секс с гаджето? Това е чудесна идея да прекараш времето си по най-добрият възможен начин. И все пак не означава, че сексът се равнява на изгорените калории във фитнеса. Той е вид упражнение, но не бива да загърбваш ежедневната си гимнастика.

 

 

12 е процентът на хората, които имат брак, но спят сами. Звучи странно да си омъжена/женен и да спиш сам? Но се оказва, че спането по отделно може да има и положителен ефект. Когато единия хърка или пък другият има проблеми със съня, един от партньорите може да страда заради това. В тези случаи спането отделно помага, защото здравият сън е важен за нормалното функциониране на тялото.

 

25 е процентът на Американците, които живеят с неизлечима болест, предавана по полов път. Много е важно да се грижиш за здравето си. Повечето тийнейджъри вярват, че „на тях няма да се случи" и че болестите имат симптоми. Всъщност някои болести нямат симптоми, а могат да са доста опасни. Трябва да се информираш за болестите, които сексът може да ти донесе и да знаеш как да се предпазваш. Не забравяй, че ХИВ/СПИН, хламидия, херпес, ЧПВ и някои други болести не се лекуват.

 

103 е броят пъти годишно, които човек прави секс. Сигурно си се замислял/а колко често хората правят секс? Оказва се, че според статистиката средната бройка е 103 пъти годишно. Според учените, колкото повече правиш секс, толкова по-голямо желание имаш за секса и той е по-задоволителен. Особено при жените, които ако правят секс по няколко пъти седмично покачват нивата на тестостерона в тялото си и така имат още повече желание за секс.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...