.

Фразите, които момчетата никога не трябва да казват на гаджето си [част втора]

Фразите, които момчетата никога не трябва да казват на гаджето си [част втора]
Снимка: Dreamstime

Понякога комуникацията между половете е изключително трудна. Мъжете са по-практични и прагматични, те се изказват по-ясно и се стремят да няма неразбиране. При жените нещата никога не са толкова буквални, те обичат да говорят като не се изказват докрай и се надяват другия да разбере какво са имали предвид. Проблемът е, че жените знаят, че мъжете говорят буквално. Затова някои неща наистина могат да ги обидят или поне да ги изкарат извън релси. Какво никога не бива да казвате на едно момиче?

 

“Бременна ли си?“ В тийнейджърска възраст никой не иска да има деца, ако приятелката ви забременее, това би било голям стрес и за двама ви. Повечето момичета имат панически страх от бременност в тази възраст, затова ако нямате никакви съмнения, недейте да задавате този въпрос. Ако тя е качила няколко килограма, в последно време е нервна или просто има лош ден, се опитайте да я успокоите и да я подкрепяте, а не я питайте дали е бременна, защото само ще утежните положението.

 

 

„Наистина ли ще облечеш това?“ Всяко момиче се обижда на тема дрехи, аксесоари, защото за нежния пол визията е изключително важна. Всяко момиче има собствен стил на обличане и се старае да изглежда добре. Ако не ви харесва как тя се облича, не си я хващайте за гадже. Наистина е обидно едно момиче да чуе тази фраза от приятеля си. Ако все пак харесвате стилът ѝ, но конкретната дреха/аксесоар не ви се струва подходяща, има по-добри начини да ѝ го кажете, бъдете деликатни.

 

„Да, тази рокля те прави да изглеждаш с няколко килограма повече!“ Тази фраза е забранена! Ако приятелката ви иска мнение за новата си дреха, то вероятно е, за да чуе комплимент. Повярвайте, тя е стояла в пробната поне половин час, докато се огледа хубаво, от всички страни, направила си е сметка с коя чанта, кои обувки и какъв грим ще върви най-много и е сметнала финансите за новата покупка. Освен това се е консултирала с приятелка и е облякла поне още 10 подобни рокли. Ако ѝ кажете, че тази рокля не е за нея или я прави пълна, определено ще подкопаете самочувствието на гаджето си.

 

„Защо не се отпуснеш и не го караш по-спокойно?“ Момичетата умеят да се ядосват за всичко, приемат нещата много по-емоционално и търсят скрит смисъл във всичко. Това е основна разлика между мъжете и жените. Ако приятелката ви е разстроена, недейте да ѝ обяснявате, че това са глупости и няма смисъл да приема всичко лично. В такива моменти трябва да проявявате разбиране, дори на вас да ви се струва, че е много глупава ситуация и трябва да спре да се ядосва. Явно за нея е важно, изслушайте я, гушнете я и я успокойте, тя има нужда точно от това в този момент.

 

Първата част от статията четете тук:


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...