.

Кои са начините за предпазване от бременност и кой да изберете? [част трета]

Кои са начините за предпазване от бременност и кой да изберете? [част трета]
Снимка: freedigitalphotos.net

Повечето хора определят раждането на дете като най-голямото щастие в живота на човека. Това вероятно е така, но не и когато човек е в пубертета. Една бременност в този период може да има тежки последици за родителите. За да не страдате от подобни проблеми, най-добре е да се предпазвате от нежелана бременност, защото един аборт е опасен и крие рискове. Сега ще ви представим какви методи за предпазване от бременност съществуват, надеждни ли са и подходящи ли са за вас. Не бива да забравяме, че говорим само за методи, които предпазват от нежелана бременност, но не и от полово предавани болести.

 

Спирала. Тя представлява Т-образно приспособление, изработено от метал, което се поставя в матката. Поставянето става от лекар и може да бъде ефективна дори за срок от 3 години. Това е много ефективен и евтин метод, но крие доста рискове. Един от тях е, че има голям шанс за извънматочна бременност. Освен това, често жените се оплакват от по-тежки менструации, съпроводени с болка и силно кръвотечение. Не се препоръчва за нераждали жени.

 

 

Спешна контрацепция. Това не е метод, който да се употребява редовно, той е предназначен за спешни случаи. Тези хапчета се пият еднократно и са базирани на хормони. Ако презервативът се скъса и има риск от забременяване, това хапче трябва да се изпие до 72 часа след рисковия полов акт. То се отпуска без рецепта от лекар. За съжаление, тези спешни контрацептиви имат странични ефекти и не бива да се приемат често.

 

 

Годишно може да се пие два пъти без да има сериозни последици. Този метод е ефективен и има висок процент на защита, но не бива да забравяте, че той се използва само при спешни ситуации. Може да причини разбъркване на менструалния цикъл, кървене между менструациите, главоболие и др. Тези хапчета съдържат същите хормони като противозачатъчните, но в много по-големи дози.

 

Прекъснат полов акт. Това е един от най-неефективните методи, който е много популярен сред младите хора. Той е лесен за изпълнение, защото малко преди еякулацията, мъжът се отдръпва и сперма не попада в жената. За съжаление, много тийнейджъри не знаят, че в предекулационната течност се съдържат сперматозоиди. Освен това много хора не могат да се владеят добре и това го прави труден за изпълнение и неефективен. Не ви съветваме да прибягвате до този метод, защото има огромен риск от бременност, също така и от полово предавани болести.

 

Не забравяйте да бъдете отговорни към здравето си и да се предпазвате от нежелана бременност. Най-добре е да комбинирате два метода за по-голяма сигурност.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
vladyman
преди 9 години
0
4
!
Отговори
Най-добрият, най-лесният, най-евтиният и най-удобният начин за предпазване от нежелана бременност е ползването на презерватив. Статията трябваше да почне оттам. Момичета, наостоявайте момчетата да ползват презерватив когато правите секс. Винаги !!! "Няма презерватив - няма секс" трябва да е мотото на сексуалният ви живот.
Страница 1 от 1