.

Кога да кажем "обичам те"

Кога да кажем
Снимка: freeimages.com

Фразата „обичам те” е може би най-трудна за казване, най-въздействаща, най-очаквана, най-важна и най-любима на хората. Всеки иска да бъде обичан и ако в живота ни липсва любов, това може да ни депресира, да ни натъжи и да ни накара да се чувстваме безполезни и самотни. Случвало ли ви се е да искате да кажете на някого, че го обичате, но да не можете, да се страхувате, да ви притеснява нещо? Сега ще поговорим именно за това, кога и как да кажем „обичам те”.

 

Не и когато имате колебание. Ако се съмнявате в чувствата си, недейте да казвате на човека до вас, че го обичате. Просто няма смисъл, защото това е все едно лъжете. Ако чувствате, че наистина изпитвате любов и сте сигурни в това, няма лошо да кажете „обичам те”. Но съмнявате ли се, по-добре изчакайте. С времето ще си изясните какво чувствате и така ще е по-лесно за вас. А и не искате да казвате нещо, което не мислите и после да съжалявате, нали?

 

 

Още малко...

Не и защото другият го очаква. Ако гаджето ви каже, че ви обича, не се чувствайте длъжни да отговорите. Това изобщо не бива да ви притеснява. Щом сте заедно, значи има причина, имате чувства, но сигурно не сте готови да кажете тази фраза. Ако ви кажат, че ви обичат, не е нужно да отговаряте, ако не го чувствате. Това не е нито състезание, нито игра. Когато се почувствате готови, кажете „обичам те”, но не и по-рано.

 

 

Защото всички го казват. Не! В последно време стана много модерно всеки да казва „обичам те” по-често, отколкото използва „здравей”. Много млади хора си мислят, че тази фраза вече няма стойност и могат да я казват на всеки, дори човек, с който се познават от няколко седмици. Няма смисъл в това. Едно „обичам те” съдържа точно това, което вие влагате в него. Ако смятате, че обичате някой, с който сте се запознали вчера, помислете си хубаво дали тази дума има стойност за вас.

 

Гледайте в очите. Когато сметнете, че сте готови да кажете „обичам те” на човека до вас, задължително го гледайте в очите. Това е много важно, защото създава усещане за искреност. Ако гледате настрани, ще изглежда сякаш лъжете и не сте честни. Погледнете гаджето си право в очите, погалете го, хванете му ръката, създайте момент на интимност.

 

Не бива да се срамувате или да се страхувате да кажете тази фраза. Ако има истински чувства, няма защо да се тревожите. Дори половинката ви до сега да не ви е казвала, че ви обича, вие не се тревожете и казвайте „обичам те”, толкова често, колкото смятате за редно.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...