.

Няколко основателни причини да се събереш с бившето гадже

Няколко основателни причини да се събереш с бившето гадже
Снимка: Dreamstime

Хората казват, че „старата любов ръжда не хваща“ и често са прави. Когато си обичал един човек и сте се разделили, без да сте се наранявали, чувствата помежду ви остават завинаги или поне за още дълъг период от време. Те, разбира се, може да са се превърнали в приятелски или в уважение към човек, с когото си бил изключително близък известен период от време. Но каквото и да е станало с тях, те са налице. Има хора, които не искат да се връщат назад и никога не се събират с бивше гадже, но има и такива, които са готови да дадат втори шанс на любовта. Много хора се оценяват, след като са се разделили или са прекарали известно време с други. Когато имат актуална база за сравнение, те могат да разберат положителните и отрицателните качества на партньора си и съответно да се отдалечат още повече от него или напротив, да се замислят и да осъзнаят, че той е един добър избор за половинка.

 

 

Има ли смисъл да се събереш с бившия/бившата?

 

Ако ти го искаш, той също – да, определено има смисъл! Няма причина да не си дадете втори или пореден шанс, ако и двамата искате да бъдете отново заедно. Защо да обръщате гръб на любовта и да се избягвате съзнателно, когато сърцата ви не могат да живеят пълноценно разделени? Защо трябва доброволно да се откажете от щастието, което може да си осигурите? Защо да не си дадете отново шанс, за да знаете, че сте направили всичко възможно да бъдете заедно?

 

Няколко причини, заради които трябва да се съберете:

 

- ти все още обичаш бившето си гадже, то теб – също;

 

- осъзнаваш грешките си и си готов да простиш неговите;

 

- признаваш пред себе си, че раздялата ви е била импулсивна и искаш отново да бъдеш в прегръдките на бившето си гадже;

 

- готов си да се раздаваш повече за връзката си от преди, защото си наясно с факта, че тя няма как да съществува, ако и двамата не се грижите за нея;

 

- имал си интерес към друг човек, но си осъзнала, че бившият е човекът, когото искаш и обичаш;

 

Като всяко нещо и събирането с бившето гадже си има своите плюсове и минуси. Да, много по-лесно е да се върнеш при някой, който познаваш до болка, но това невинаги е най-добрият вариант.

 

Виж няколко причини, поради които не бива да се връщаш назад:

 

- страх те е от самотата и затова предпочиташ да се върнеш при бившето си гадже. От това обаче няма никакъв смисъл. Рано или късно ще ти омръзне и ще поискаш отново да се разделите, а това твое решение ще го нарани отново и този път ще е още по-болезнено от преди;

 

- и двамата не сте се променили. Ако нито един от вас не е поработил върху своите недостатъци, какъв е смисълът да се събирате отново заедно и след време пак да се разделите поради същите причини както преди? По-добре поработете върху себе си, променете се и тогава си дайте втори шанс;

 

- самозалъгваш, че този път ще бъде различно. Ще бъде, ако и двамата го искате и се постараете, иначе ще си е същото, както преди, дори по-лошо;

 

 

- искаш да се съберете, само за да му го върнеш тъпкано, че те е зарязал. Наистина ли мислиш, че има смисъл да си губиш времето за това?

 

- живееш с мисълта, че ти нямаш вина за раздялата ви. Ако подновите отношенията си, мислейки си, че си прав, връзката ви няма да изкара дълго време. За една раздяла са виновни двама души!

 

Ако имаш чувства към бившето си гадже, но не знаеш дали си готов да му дадеш втори шанс и дали има смисъл да се събирате, отложи нещата. По-добре бъди сигурна в решението си, защото би било много подло от твоя страна да му дадеш надежда, че ще бъдете отново щастливи, а да го зарежеш след няколко седмици, защото връзката ви се е изчерпала или пък не усещаш тръпката помежду ви.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...