.

Нещата, които трябва да си повтаряш, когато нямаш гадже

Нещата, които трябва да си повтаряш, когато нямаш гадже
Снимка: thinkstockphotos.com

Има хора, които са родени с късмет и намират любовта на живота си, още докато са тийнейджъри. На повечето обаче им отнема години, за да срещнат половинката си. Има няколко неща, които не бива да спираш да си повтаряш, докато си необвързан:

 

„Заслужава си да чакам“ – определено е по-добре да бъдеш сам, отколкото зле придружен. Не се ядосвай, че си нямаш партньор от месеци. По-добре да изчакаш известно време и да срещнеш човек, който си заслужава, отколкото да се хвърлиш на първия, проявил интерес към теб.

 

 

„Не бива да се страхувам“ - има хора, които не могат да имат сериозна връзка, защото се страхуват от интимност и бягат, когато нещата станат сериозни. Трябва да се отпуснеш и да се наслаждаваш на връзката си, за да може тя да се развива и да ти доставя нужното удовлетворение.

 

„По-добре да чакам спокойно, отколкото да се притеснявам“ - ако искаш да бъдеш с правилния човек, ще трябва известно време да си без гадже. Няма смисъл да си губиш времето с някой, който не те заслужава и да рискуваш да се разминеш с половинката си, защото имаш връзка с грешния човек.

 

„Не съм прекалено стара“ - тази мисъл, разбира се, минава на по-зрелите жени, които усещат, че биологичният им часовник тик-така и е време да създадат семейство. Има обаче и млади момичета, които се притесняват, че на тази възраст вече трябва да си имат сериозен приятел, с когото да си правят планове за бъдещето. Мъжете по-рядко се притесняват, че са стари и няма да си намерят приятелка, защото те имат по-голям избор.

 

„Има си причина да си нямам гадже“ - може би, не си срещнал подходящия човек, а може и да има нещо в характера ти, което да отблъсква околните. Седни и напиши на един лист своите плюсове и минуси и се постарай да бъдеш честен със себе си. Колкото по-рано разбереш отрицателните си качества, толкова по-бързо и лесно ще ги промениш. Все пак е в твоя полза.

 

„Половинката ми е някъде наоколо“ - често човек не вижда партньора си, защото е зает да го търси под дърво и камък, но не се оглежда около себе си. Със сигурност в компанията ти има човек, който си пада по теб и който би те направил щастлив. Дали ще го преоткриеш и ще погледнеш на него като на партньор, а не като на приятел, зависи от теб. Хубаво е човек да дава шанс на тези, които го ценят и обичат. Това, разбира се, не означава да бъдеш с някого, само защото той си пада по теб. Трябва да има взаимен интерес и привличане, за да се получат нещата.

 

„Не ме интересува мнението на околните“ - не бива да се влияеш от мнението на хората около теб. Възможно е някой твои „приятели“ да те бъзикат за това, че си сам, но ти не бива да им се връзваш. Все пак не е важно просто да си намериш гадже, това всеки го може, важното е да има чувства, тръпка и да ви е приятно заедно.

 

В никакъв случай не бива да се притесняваш, че си нямаш гадже. Рано или късно твоят човек ще се появи и ще бъдете щастливи повече от всякога. Просто имай нужното търпение, а междувременно, вместо да се самосъжаляваш, излизай с приятели и се забавлявай на макс. Не е изключено да срещнеш половинката си на някой купон, затова не се застоявай дълго време у дома.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Philophobe
преди 9 години
0
8
!
Отговори
Добра статия! :)
Страница 1 от 1