.

Здравословни ползи от секса

Още подобни новини
Здравословни ползи от секса
Снимка: freedigitalphotos.net

Трябва ви повод зa да скочите в леглото? Ние ви предлагаме седем, вие добавете вашите. Знаете ли, че сексът, освсн удоволствие, носи и много ползи за здравето? Някои го наричат панацея, други го сочат за извор на младост, трети го „ползват" като болкоуспокояващо. Така или иначе, той притежава своята вълшебна пръчица и освен наслада, ви дарява и с доза здраве. Ето на какво влияе благоприятно сексът.

 

Кожата засиява. След секс лицето ви все едно грейва, кожата се опъва и изглежда по-свежа. Не, не си въобразявате и не се дължи само на удовлетворения ви поглед. Оказва се, че хормон, наречен дехидроепиандростерон (или DHEA), който показва повишени нива по време на сексуалната възбуда, прави всички тези чудеса с кожата ви, поддържа я здрава и възстановява тъканите. Какво предпочитате в крайна сметка - фон дьо тен или секс?

 

Премахва болките в главата. Хора, които страдат от мигрена и натрупващи се различни главоболия, са открили, че освобождаването на ендорфини, случващо се след оргазъм, предоставя известно облекчение от убийствените главоболия.

 

Повишава съпротивителните сили на организма. Казват, че една ябълка на ден ви спестява посещението при доктора. Но правенето на секс. и то само веднъж или два пъти на седмица, се свързва с наличието на по-високи нива на антитяло, наречено имуноглобулин в тялото, което повишава защитата ви от настинки и други инфекции с до 30 процента.

 

 

Сърцето става по-здраво. Изследване, продължило 20 години, открива, че мъжете, правещи секс по два или повече пъти на седмица, са наполовина по-малко предразположени към фатален инфаркт в сравнение с тези, които го практикуват по-малко от веднъж на месец. При жените сексът повишава нивата на естроген, който предпазва от сърдечни заболявания.

 

Прави мускулите по-силни. Понякога имате ли неприятното чувство, че сте на ръба да се изпуснете при силен смях? Слабите мускули на тазовото дъно са виновни за този ваш дискомфорт, затова скачайте бързо в леглото. Сексът тонизира мускулите, които придържат матката, пикочния мехур и червата. Все едно правите коремни преси или лицеви опори, но с партньор!

 

Сексът гори калории. Той няма да замени фитнеса, но пък е идеален вариант на физически упражнения, когато вече е късно да излезете да покарате колело, уморени сте за джогинг в парка или не се чувствате съвсем в кондиция за тежки упражнения. Средна продължителност на сеанса от половин час може да изгори между 75 и 150 килокалории, което е сравнимо с лесна йога тренировка или с разходка. Възбудата и оргазмите също така освобождават тестостерон в тялото - хормон, който освен други неща, помага на тялото да поддържа мускулните тъкани без тлъстини.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...