.

Как да му кажеш, че си бременна

Как да му кажеш, че си бременна
Снимка: thinkstockphotos.com

Някои двойки нямат търпение жената да забременее и да се сдобият с наследник, но има такива, които не приемат новината с усмивка на лицето. Това се отнася най-много за тийнейджърките, при които бременността е нежелана. Ако обаче ти се е случило, ще трябва да си понесеш последствията и да решиш какво ще правите с бебето – дали ще го махнеш или ще го родиш и ще си го гледате.

 

 

Преди да звъннеш на гаджето си и да му кажеш новината, било то по телефона или на живо, трябва да се увериш на 100%, че си бременна и че искаш да задържиш детето. Ако тестът за бременност е положителен, задължите отиди на гинеколог, за да потвърди и той. След като си разбрала, че си бременна, трябва хубаво да си помислиш дали искаш и можеш да задържиш детето или трябва да направиш аборт със знанието на родителите ти, разбира се. Бебето е и на двама ви, но ако ти не искаш да го износиш, приятелят ти не бива да те принуждава насила да го правиш.

 

И така, идва моментът да се видите. Трябва да си спокойна и да му кажеш какво се е случило. Все пак и двамата имате вина за това – не сте използвали презерватив, купили сте си евтини кондоми, за да спестите пари и т.н. А понякога просто се случва, колкото и да се пазите, все пак презервативите не предпазват на 100%. Когато му съобщаваш новината, не бива да хленчиш и да плачеш. За предпочитане е да се видите на някое тихо и спокойно място, където ще можете да обсъдите случилото се.

 

Не му казвай в момента, в който се видите. Започни нормален разговор, попитай го как е днес, как е минал денят му и т.н. След това му кажи, че преди известно време, когато сте правили секс, явно се е случил гаф и си забременяла. Нормално е той да се шокира и да изгуби ума и дума за известно време. Кажи му какво решение си взела, дали искаш да направиш аборт, или искаш да отгледаш детето си. Той има право да знае какво ще се случи, все пак това е и неговото дете.

 

В такъв момент трябва да си готова на всякакви реакции. Гаджето ти може да се зарадва, може да започне да отрича и да твърди, че не е той бащата и ти си му изневерила, а може и да започне да те моли да направиш аборт, защото не сте готови да бъдете родители. Каквото и да говори, не бива да променяш мнението си заради него. Ако реши да те изостави да се оправяш сама, в никакъв случай не му плачи и не го моли да остане, детето ти не заслужава такъв баща, нито пък ти такъв приятел. Ако остане до теб, радвай се, че си намерила толкова свестен човек, в днешно време това не е никак лесно.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...