.

Готов ли си да имаш отворена връзка?

Готов ли си да имаш отворена връзка?
Снимка: thinkstockphotos.com

Докато някои двойки се ревнуват адски много и навсякъде ходят заедно като дупе и гащи, има такива, които предпочитат да имат отворена връзка и да се забавляват и в компанията на други хора. Имай предвид, че такъв тип взаимоотношения не е за всеки, но ако ти се иска, можеш да пробваш да видиш какво е.

 

Преди да започнеш такава връзка, трябва да определиш ясни правила и граници, които ти и твоят партньор да спазвате.

 

 

Както в моногамните, така и в полигамните връзки, честността е от изключително голямо значение. В началото ще ви е трудно да имате отворена връзка, докато чувствата ви още са силни и страстта е налице, но след време, когато взаимоотношенията ви станат сериозни и тръпката отмине, ще гледате на нещата от друг ъгъл.

 

Колкото и да обичаш експериментите и да предпочиташ да правиш секс без предпазни средства, ще трябва да се ограничиш, за да не навлечеш излишни здравословни проблеми на половинката си, без да има вина за това. Когато човек има отворена връзка, той носи отговорност както за своето сексуално здраве, така и за това на партньора си, така че не бива да се държиш безотговорно.

 

Правилата си ги създавате вие, така че трябва да ги направите както е най-удобно за вас. Дали ще си споделяте какво се е случило или не, също зависи от вас. Дали ще си прекарвате добре заедно в леглото или всеки ще се забавлява поотделно с нов човек, пак е решение, което трябва да вземете заедно. Колкото по-рано и ясно определите правилата, толкова по-малък е шансът да се скарате, защото не сте се доизяснили.

 

В момента, в който усетиш, че не се чувстваш добре във вашата отворена връзка, трябва да споделиш на партньора си. Не бива да поддържате взаимоотношения, които те нараняват. Ако той не е готов за сериозна връзка, а ти не искаш да продължавате вашите отворени взаимоотношения, трябва да се разделите и да търсиш щастието си при друг.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...