.

Най-популярните митове, свързани със забременяването

Най-популярните митове, свързани със забременяването
Снимка: freedigitalphotos.net

Нежеланата бременност е един от най-големите страхове на всеки тийнейджър. Понякога липсата на сериозни познания за секса изправя младежите пред нелепи дилеми. Паниката и страховете им да „не стане белята“ карат младите да си мислят, че може да се забременее, дори с предпазни средства. Тази статия цели да внесе малко повече яснота в знанията ви за забременяването. Кои са най-големите митове, свързани със забременяването?

 

Забременява се от орален секс. Момичета, ако гълтате сперма, няма как да забременеете. Сперматозоидите отиват в стомаха ви, а не в половата система, а това автоматично ви спасява от всякакви рискове за забременяване. Правете орален секс на воля, няма страшно!

 

Презервативите не са надеждни. Напротив, те са един от най-надеждните методи за предпазване от бременност. Освен това, те са единственият метод, който ще ви предпази от болести, предавани по полов път. Ако сложите презерватива правилно, няма да има проблеми. Не трябва да има въздух в него, защото иначе се къса. Ако презервативът не е скъсан, няма начин да забременеете.

 

 

Всеки ден е опасен и крие риск от забременяване. Истината не е точно такава. Забременяването не е лесен процес. За да се случи, трябва да има яйцеклетка и сперматозоид. Жените могат да забременеят само, когато са в овулация, тогава се отделя яйцеклетката. Проблемът е, че овулацията не винаги е редовна, понякога се измества поради стрес, смяна на климат, болест. Така се оказва, че е трудно да се изчислят с точност опасните дни.

 

Мисионерската поза е най-подходящата поза за забременяване. Това е мит. Няма доказателства, че мисионерската или която и да е друга поза улеснява забременяването. Ако правите секс без предпазни средства, има огромен шанс да забременеете без значение от позата.

 

Няма как жената да забременее, когато прави секс за първи път. Мит! Когато правите секс за първи път има шанс да забременеете, както във всеки друг път, в който правите секс. Някои млади момичета вярват на тази градска легенда, но истината е, че нищо не ви предпазва от нежелана бременност. Девствената ципа има свойството да предпазва влагалището на жените от инфекции и замърсявания, но при първият полов акт, хименът се разкъсва. Той не предпазва от бременност.

 

При спирането на противозачатъчните има период, през който забременяването е невъзможно. Още един мит! В момента, в който спрете да пиете противозачатъчните, сте изложени на риск от забременяване. Дори някои специалисти в областта смятат, че вероятността за зачеване се увеличава в този период.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...