.

Какво да правиш, когато ти и приятелката ти харесвате едно и също момче?

Какво да правиш, когато ти и приятелката ти харесвате едно и също момче?
Снимка: thinkstockphotos.com

Когато двама души прекарват много време заедно, те обикновено започват доста да си приличат и да харесват едни и същи неща. Това не е проблем, стига да не се обезличават като личности и да не става въпрос за момчета. Момичетата имат навика да си падат по едно и също момче и да си правят съревнования коя ще успее да спечели сърцето му. В това няма нищо лошо, стига да не се стигне дотам, че да развалите приятелството си заради момче, което ще бъде с една от вас известен период от време, но не и цял живот /или поне шансът за второто е изключително малък, особено ако все още сте тийнейджъри/.

 

Какво да правиш, ако с приятелката ти си харесате едно и също момче?

 

1. Откажете се от него – ако смятате, че това увлечение може да навреди на приятелството ви, по-добре и двете да се откажете и да си харесате други момчета. Има толкова много, не е нужно да се карате за глупости. Ако едната от вас е по-влюбена, нека другата направи компромис и се откаже в името на приятелството. Може и да не се отказвате, стига да сте достатъчно разумни и да не си разваляте взаимоотношенията заради временно увлечение.

 

 

2. Научи повече за него – хубаво е да събереш достатъчно информация за него, за да си направиш някакво мнение. Ако е известен като женкар, няма смисъл да се занимаваш с него, защото ще те зареже веднага, след като ти се насити и най-вероятно ще се пробва и с приятелката ти, което определено ще създаде напрежение помежду ви.

 

3. Кажи на приятелката си за чувствата, които имаш – да кажеш на нея е в пъти по-лесно, отколкото да му споделиш на него. Кажи ѝ, че от известно време имаш интерес към това момче и ти се струва, че и при нея се е появил такъв. Не я карай да се чувства виновна за това, че си падате по един и същ, просто сподели своите чувства и емоции.

 

4. Помисли си какво му харесваш – възможно е да изпитваш увлечение към въпросното момче, защото доста момичета си падат по него. В училище един като стане известен и всички започват да го харесват, като повечето нямат конкретна причина за това, освен, че момчето/момичето е популярно и съответно много харесвано. Седни и напиши нещата, които харесваш у него и виж дали наистина има причина да си падаш по това момче. Ако го познаваш, може да напишеш и отрицателните му качества. Все още ли го харесваш?

 

5. Мислиш ли, че си отивате – ако той пуши цигари, а ти си против пушачите, ако той спортува активно, а ти предпочиташ да мързелуваш у дома на дивана пред телевизора, ако той обича да пътува, а ти предпочиташ да си седиш в родния град, заслужава ли си да бъдете заедно, само защото те привлича физически? Няма смисъл да бъдеш с човек, с когото не си подхождаш, защото връзката ви ще бъде краткотрайна и ще се разделите, когато установите, че не ви е приятно да правите едни и същи неща. Помисли за това от по-рано.

 

6. Имате ли еднакви виждания – за да имате здрава и преспективна връзка, трябва да имате едни и същи цели в живота. Ако за него обучението не е от значение, а ти правиш всичко възможно, за да имаш високи оценки и добро образование, има ли смисъл да бъдете заедно. Трябва да гледате в една посока и да имате общи цели и мечти, за да бъдете щастливи заедно. В противен случай рискуваш той да те дърпа надолу, защото го мързи да учи и да се реализира успешно. Не му го позволявай!

 

7. Не забравяй, че приятелството е по-важно – каквото и да става, ти и твоята приятелка не бива да се карате заради момче. Приятелството ви може да бъде вечно, докато повечето гаджета в тийнейджърска връзка са част от живота ти за кратък период от време. Няма смисъл едно увлечение да развали приятелство, градено с години.

 

 

8. Имаш ли сериозни чувства към него или е просто временно увлечение – напълно възможно е да си влюбена в него и да си заслужава да имате връзка, но е и възможно просто да си хлътнала и да ти мине след няколко седмици/месеци. Ако е второто, няма смисъл да се занимаваш с въпросното момче и да рискуваш приятелството си. Така или иначе е нещо временно, което няма да прерасне в сериозна връзка.

 

9. Поговорете за случващото се – трябва с твоята приятелка да седнете и да поговорите като възрастни хора. Сподели своите чувства и емоции и я попитай тя как се чувства. Разбери откога го харесва, влюбена ли е в него, дали имат повече общи интереси и т.н. Поговорете, определено ще ви олекне и на двете.

 

10. Оставете решението в негови ръце – това, че и двете си падате по него, не означава, че той ще отвърне на чувствата ви. Възможно е да харесва и двете ви само като приятелки, но не и като гаджета. Затова, вместо излишно да се съревновавате и да подлагате приятелството си на риск, оставете той да реши с коя от вас иска да бъде.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...