.

Разликата между мъжкия и женски оргазъм

Разликата между мъжкия и женски оргазъм
Снимка: health.com

Сексът определено е една от любимите теми на подрастващите, а като се замислим май не само на тях. Има нещо митично в целия този акт, който мнозина свързват с любовен ритуал. Да предоставиш тялото си и да се слееш с партньора определено е нещо наистина специално и поради тази причина има не малко скрити тайни по тази тема. Предполагаме, че и вие, както повечето тийнейджъри се чудите каква всъщност е разликата между мъжкия и женски оргазъм.

 

 

За да бъдем честни ще кажем, че все още има доста неизвестни по този въпрос, тъй като оргазмът е чувство, което трудно може да се опише, да не говорим за сравнение. Още повече че всеки човек описва изживяното по различен начин, поради което и съпоставката е доста субективна. Въпреки това, за да може да задоволим любопитството си на помощ ни идва психологията, която е успяла да установи няколко интересни особености. Ето и основните разлики:

 

Продължителност

 

Оргазмът е толкова неописуемо хубав, че мнозина от нас си мечтаят да бъде възможно най-дълъг или поне предимно мъжката част, тъй като изследвания са установили, че мъжкият оргазъм е с пъти по-кратък от този на жените. И ако при жените се забелязват сравнително дълги оргазми, то при мъжете те са със средна продължителност няколко секунди.

 

Дълбочина

 

По този показател жените отново имат известно предимство пред мъжете, или поне така твърдят последните психологически проучвания по тази тема. Според тях жените имат далеч по-дълбоки оргазми, тъй като са по-продължителни, което им позволява и по-голяма дълбочина.

 

Честота

 

Е, крайно време беше и мъжете да се похвалят с нещо. Може оргазмите им да не са особено продължителни и да се характеризират с голяма дълбочина, но за сметка на това мъжкия пол изпитва далеч повече оргазми. Това произтича от факта, че мъжете по-лесно достигат до оргазъм и респективно се радват на по-голям брой такива.

 

Разнообразие

 

Последния показател отново е в полза на нежния пол, тъй като се твърди, че жените имат далеч по-разнообразни откъм усещане оргазми. Факт е, че те са малък брой, но пък от друга страна рядко жена се е похвали, че е изпитала удоволствие, сходно на предишен и оргазъм. Не същото обаче може да се каже за мъжката част, нали?


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...