.

Защо винаги връзките ти се провалят [част първа]

Защо винаги връзките ти се провалят [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Колко често разбиват сърцето ви? Колко често ви се е случвало да излизате дълго време с даден човек, всичко да е перфектно, но накрая да не се получи нищо? Най-добре е да си помислите хубаво защо връзките ви куцат и какво можете да промените в тази насока. Ето и няколко съвета.

 

Разчитате щастието в живота ви да дойде с новия партньор. Това е голяма заблуда, популярна сред много хора. На първо място трябва да изпитвате себеуважение и да си бъдете самодостатъчни. Не очаквайте, че ще дойде човек, който да промени живота ви, да оправи проблемите ви и да донесе щастие. Трябва да сте готови за връзка, но същевременно да не свързвате щастието си единствено с гаджето и любовта.

 

Правите компромиси със себе си. Случвало ли се е често да пренебрегвате своите желания, за да направите гаджето си щастливо? Грешка! Разбира се, че понякога трябва да отстъпвате и да се опитвате да зарадвате партньора си. Но в никакъв случай недейте да изпадате в ситуация вие винаги да отстъпвате и да се съгласявате. Тази жертва ще има неприятни последици. Накрая ще се окаже, че се чувствате неоценени, а има голям шанс на партньорът ви да му писне.

 

 

Доминирате прекалено силно. По-горе споменахме прекаленото жертване и угаждане на партньора, а тук става дума за точно обратното – доминирането. Ако не приемате партньора си като равен във връзката, не очаквайте тя да просъществува дълго. Не може вие да решавате всичко, да сте винаги прави и да се опивате да внушавате страх на партньора си. Това е една сериозна причина, поради която много връзки не успяват да просъществуват.

 

Прекалено много ревност. Това е бич за всяка връзка. Дори да имате голяма любов, дори да се разбирате перфектно и сякаш да сте родени един за друг, ако има ревност, всичко отива по дяволите. Ревността в малки количества може да бъде сладка и да показва на партньора, че наистина ви пука. Но прекалената ревност е признак, че нямате самочувствие, имате някакъв комплекс и не вярвате на партньора си. Недейте да си мислите, че всяко дребно нещо е признак за изневяра и не си мислете, че можете да забранявате на гаджето си да излиза без вас, например.

 

Егоизъм. В една сериозна връзка няма място за егоизъм. Трябва да се научите да поставяте на първо място гаджето си, а след това себе си. Помислете си добре как бихте се чувствали, ако партньорът ви проявява егоизъм и ви пренебрегва заради себе си.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...