.

Няколко мирни начина да се разделиш с гаджето

Няколко мирни начина да се разделиш с гаджето
Снимка: thinkstockphotos.com

Всяка връзка започва добре – и двамата сте си сложили розовите очила, радвате се един на друг, прекарвате цялото си свободно време заедно и не намирате неща, за които да се карате. С течение на времето обаче нещата се променят. Пеперудите вече не живеят в стомаха ти, а са си отишли заедно със страстта. Това е нещо напълно нормално и не бива да те притеснява. Връзките търпят развитие и това, че вече я няма тръпката, не означава, че любовта също е изчезнала и трябва да се разделите. Ако обаче усещаш, че това не е твоят човек и не си щастлив в компанията му, трябва да се замислиш дали не е по-добре да се разделите.

 

Виж няколко мирни начина да напуснеш гаджето си:

 

Вижте се и поговорете - определено това е най-цивилизованият начин, по който може да се разделите. За съжаление, доста хора го избягват, защото нямат достатъчно смелост да кажат истината в очите и защото им е трудно да понесат болката в очите на човека, когото са обичали доскоро и който продължава да ги обича. Също така те се страхуват, че могат да бъдат убедени, че има смисъл от тази връзка и да се отметнат от решение, което са взели отдавна. Опитай се да не се поддаваш на манипулации и избери публично място за вашата среща, за да не сте насаме и да се стигне до целувка или секс под влиянието на емоциите.

 

 

Обади му се по телефона – ако нямаш смелост да се видите, но все пак искаш да му кажеш какво се е случило и защо си взел това решение, трябва да звъннеш на гаджето и да поговорите, макар и не на четири очи. Не се притеснявай да кажеш това, което мислиш. Ако по време на разговора решиш, че той заслужава разговор лице в лице, предложи му да се видите и да се изясните като възрастни.

 

Премести се – ако имаш възможност, отиди далеч от бившия си. Ако е лято и имаш баба на село, може да отидеш за известно време при нея. Това ясно ще му покаже, че имаш нужда от лично пространство и че се чувстваш достатъчно добре без той да е около теб.

 

Изпрати му e-mail – това определено не е най-учтивият начин да му съобщиш, че нещата помежду ви са приключили, но със сигурност е по-добре от нищо. Напиши писмо, в което разказваш за своите чувства и емоции и обясняваш защо си стигнал до взимането на това решение. Бъди категоричен и застани зад думите си, за да не дадеш възможност да те манипулират.

 

Не се извинявай за решението си – може да се извиниш за грешките, които си допуснал, докато сте били заедно, но не и за това, че искаш да се разделите. Щом си решил да се разделиш с гаджето си, значи има причина за това. Кажи му го кротко и не го нападай, нито му позволявай той да ти повишава тон. В никакъв случай не използвай обидни думи.

 

Изпрати му SMS - това може да го направиш, само ако взаимоотношенията ви не са били сериозни и сте се видели едва няколко пъти. Не бива обаче да го правиш с човек, с когото си прекарал последните няколко месеци/години и когото си обичал и той те обича. Прекалено унизително и нечестно е. Ако обаче всичко е било само летен флирт или забавление, може да му кажеш, че нещата помежду ви приключват и със съобщение.

 

Не се връщай назад – има хора, които са прекалено мекушави и носталгично настроени към миналото, и лесно се връщат назад. Не бива да се събираш отново с човек, с когото веднъж вече сте се разделили. Рано или късно проблемите ви отново ще се появят и ще започнеш да се чувстваш както преди, а това определено няма да те направи щастлив. Преди да вземеш решение дали да се разделиш с някого, трябва хубаво да помислиш дали това е най-доброто за теб и ако решиш да го направиш, в никакъв случай не бива да правиш крачка назад и да се връщаш при този, когото си избрала да махнеш от личния си живот.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...