.

Какво трябва да знаеш преди първата среща с майката на гаджето [за момичета]

Какво трябва да знаеш преди първата среща с майката на гаджето [за момичета]
Снимка: freedigitalphotos.net

Ако сте в сериозни взаимоотношения с гаджето си, все някога идва денят, в който минавате „големия изпит“. Именно това е денят, в който се срещате с майка му. Това е доста трудна среща, която притеснява не само младежите, а и майката. Особено ако за първи път се срещате с родители на някое ваше гадже, сигурно е, че ще се притесните. Сега ще ви дадем няколко съвета, които да ви помогнат в общуването със свекървата.

 

Не подхождайте предубедено. Всички знаем, че свекървите винаги са заклеймявани като лоши, злобни и неприятни жени, които се опитват да отделят сина си от гаджето му. Не мислете по този начин. Далеч не всички майки са толкова негативно настроени и с радост биха ви приели. Най-добре е да поискате повече информация от гаджето си, каква е майка му, какъв характер е, какво обича да прави. Но недейте да съдите предварително и не отивайте на срещата все едно отивате на война.

 

Облечете се подходящо. Забравете за късите поли и големите деколтета. Това ще ви придаде несериозен вид и ще изглеждате като глуповата красавица, която има само красиво лице и хубаво тяло. Покажете, че имате вкус и изберете нещо стилно. Не залагайте на торбести дрехи, анцузи или прекалено много лъскави елементи. Облечете се стилно и изчистено, не прекалявайте с грима.

 

 

Не се дръжте прекалено приятелски. Спазвайте някаква дистанция. Не бива да сте предубедени и да мислите, че тя няма да ви приеме, но не бива и да фамилиарничите. Отначало говорете на „вие“, използвайте думи като „благодаря“, „моля“, покажете възпитание. Не споделяйте прекалено лични неща, не критикувайте сина ѝ, поддържайте разговора в по-общи теми.

 

Повече увереност. Покажете, че сте възпитана, но не ѝ падайте в краката. Не се дръжте като изплашено малко момиченце, бъдете уверена. Дори ако тя се държи провокативно с вас, не ѝ позволявайте да ви обиди или нагруби. Ако ви предложи кафе, сладки или вечеря, не отказвайте, защото ще се обиди. Ако сте на маса, хапвайте, защото ако не се храните, ще реши, че не ви харесва яденето.

 

Покажете, че държите на сина ѝ. Не критикувайте гаджето си пред нея. Дори да ви е ядосал точно в този момент, замълчете за сега и след това му покажете, че е сгафил. Похвалете го, кажете ѝ, че е възпитала невероятен човек. Трябва да покажете, че наистина го уважавате и обичате.

 

Опитайте се да се сближите с нея. Може да ви се струва враждебна, но вероятно я е страх, че ще ѝ отмъкнете сина и тя няма да е така важна за него, както е в момента. Тя се страхува, че ще я изместите. Постарайте се да се сближите с нея, говорете си, интересувайте се от работата ѝ, хобитата ѝ и я изслушвайте.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
papugai
преди 7 години
4
0
!
Отговори
по ква причина трябва да се срещаш с майката/бащататва се прави, ако ще се взиматеиначе си е загуба на време и нервипък и се прави само от задръстеняци
Страница 1 от 1