.

Любовните митове, които е време да разбием на пух и прах [част първа]

Любовните митове, които е време да разбием на пух и прах [част първа]
Снимка: Dreamstime

Ако смяташ, че връзката ти не се развива както трябва или пък двамата не отговаряте на определени стандарти, то със сигурност вярваш на някои от любовните митове, които са се наложили. Време е да ги разбием на пух и прах, за да спреш да се притесняваш и да се радваш на любовта:

 

Мит №1 Връзката е хубава, само когато двамата партньори мислят по един и същ начин

 

Двама души няма как да мислят по еднакъв начин, защото всеки възприема света по различен начин. Хората са различни генетично, психологически, исторически и физиологично, затова е нормално да имат различни виждания относно някои неща. Не се заблуждавай, че ще имате по-малко проблеми, ако мислите по еднакъв начин. Не бива насилствено да се уеднаквявате, защото споровете са полезни, особено при връзките.

 

 

 

 

Мит №2 Връзката е наистина хубава, само когато е изпълнена с романтика

 

Определено романтиката прави нещата по-красиви, но трябва човек да бъде реалист. Във филмите често нещата са силно преувеличени, затова не бива да очакваш романтиката, която виждаш в кино салоните. Радвай се на дребните жестове, които прави партньора ти, за да те зарадва. Също така не забравяй, че връзката се развива и с времето страстта намалява и тръпката си отива. Това обаче не означава, че любовта си е отишла, просто взаимоотншенията ви са на друго ниво.

 

Мит №3 За да имаме хубава връзка, трябва да имаме добър метод за решаване на проблемите

 

Всеки проблем има решение, така че рано или късно ще стигнете до него. Няма как с партньора ти да сте на едно и също мнение за всичко, така че понякога ще стигате до разногласия. Хубаво е и двамата да свикнете с мисълта, че ще бъдете на различни мнения относно някои въпроси, затова не приемайте прекалено емоционално възникналите между вас спорове.

 

Мит №4 Връзката е хубава, тогава когато партньорите имат общи интереси

 

Не е нужно да харесвате едни и същи неща, за да се чувствате добре заедно, да се обичате и уважавате. Не се насилвайте да имате общи хобита, нека всеки прави това, което му доставя удоволствие. Разбира се, хубаво е от време на време да правите нещата заедно, за да си създавате общи спомени.

 

Мит №5 Хубава връзка = спокойна връзка

 

Всеки човек има различно виждане относно връзките. Някои предпочитат спокойствието, докато други искат да има известна доза напрежение, защото иначе им е скучно и еднообразно. Споровете са здравословни, стига да са в границите на разумното, затова не бива да ги избягвате. Вместо да се притесняваш колко често се карате, по-добре се замисли дали показваш често на партньора си колко много го обичаш. Споровете не са нещо лошо, стига да не са повече от хубавите моменти и романтичните жестове.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...