.

Кога може да се приема Escapelle?

 Кога може да се приема Escapelle?
Спешното хапче е за спешни случаи

Лекарите препоръчват плановото предпазване от бременност, но животът предлага най-различни ситуации. Винаги има и такива моменти, при които няма възможност да се вземат предварително мерки или пък те са взети, но е възникнал проблем - използвани са противозачатъчни таблетки, но са пропуснати няколко, поставен е презерватив, но той се е скъсал, жената е станала жертва на сексуално насилие.

 

 

Най-ефективното и най-достъпното средство за спешна контрацепция у нас, продавано без рецепта, е ESCAPELLE. Прилага се до 72-рия час от половия контакт.

 

Медикаментът потиска овулацията и намалява възможността на ендометриума за имплантиране /захващане/ на яйцеклетката. Ефективността му е много висока - 95%, стига да се вземе навреме. На последните научни форуми в Европа беше обсъдено, че реално няма противопоказания за приема му - дори една жена да е бременна без да знае и приеме медикамента, не съществува опасност за плода. Все пак "любовното хапче" не може да се употребява много често, иначе може да наруши менструалния цикъл.


Реклама Инвестор.БГ