.

Няколко дребни навика, които сближават във връзката

Няколко дребни навика, които сближават във връзката
Снимка: freedigitalphotos.net

Всяка двойка е уникална, защото хората имат различни потребности. Виждаме какви ли не хора: някои обичат да прекарват по-малко време заедно, други са сякаш обсебени един от друг, трети постоянно се карат, но се обичат, а четвърти от пръв поглед става ясно, че са създадени един за друг. Да се изгради хармония в една връзка не е толкова лесно. Сега ще ви посочим няколко дребни навика, които сближават партньорите във връзката. Кои са тези навици?

 

Имате и „други“ неща, които да правите. Няма как да правите всичко заедно, а и не би трябвало. Всеки от партньорите трябва да има нещо, което да прави сам. Това може да е хоби, спорт или просто някакъв интерес. Не е нужно да ходите с гаджето си на риба или на футболен мач, оставете го да иде с приятели. През това време вие отидете на кафе с приятелка или на разходка в мола. След това ще се видите отново и ще се радвате, че пак сте заедно.

 

Показване на благодарност. Проблемът е, че някои хора не знаят как да благодарят, а не са неблагодарни. Всеки човек заслужава да бъде похвален, когато има причина. Защо пропускате да похвалите гаджето си, да му благодарите за това, което прави за вас и ви обича. По-често се сещайте за тези неща.

 

Подкрепа. Всеки има право на грешки. Дори, когато гаджето ви не ви е послушало и е сгрешило, трябва да го подкрепите. Забравете за репликата „Аз ти казах!“, тя няма място в една истинска връзка. Вместо да четете конско на партньора си, подкрепете го и се опитайте да решите проблема.

 

Малко повече усилия. Защо не се постараете повече с романтичната страна на връзката? Направете повече усилия като подготвите романтична вечер, направите вечеря на свещи или си набавите еротично бельо. И двамата партньори трябва да полагат усилия да поддържат огъня във връзката.

 

Не се опитвайте да променяте другия. Трябва да се стремите да се развивате, а не да се променяте един друг. Опитвайте се да се усъвършенствате, да ставате все по-добри, да пораствате и да осъзнавате нови неща. Но се опитвайте да промените каквото и да е в човека до вас. Помислете си защо обичате този човек? Вероятно, защото е такъв, какъвто е. Не искайте от него да стане друг.

 

Имайте си малки ритуали. Това е много сближаващо. Създайте си малки ритуали, като се опитате да ги спазвате често. Няма значение дали ще ходите на сладкарница в събота сутрин или ще пиете кафе винаги на едно и също място. Просто правете нещо „ваше“.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...