.

Правилата, които трябва да спазваш, за да бъдеш добро гадже [част първа]

Правилата, които трябва да спазваш, за да бъдеш добро гадже [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Всеки човек иска да бъде перфектното гадже. Повечето хора осъзнават, че трябва да внимават в поведението си, иначе половинката им лесно ще избяга. Не е казано, че щом веднъж вече сте заедно, ще бъдете завинаги. Затова ще ви дадем някои идеи, които ще ви бъдат от полза. Кои са правилата на перфектното гадже?

 

Имате право да сте ядосани, но не и злобни. Ако сте ядосани на партньора си, това ще мине. Не приемайте дребните неща като фатални. Важно е да можете да контролирате гнева си. Някои хора определено не го могат, затова техния гняв се преражда в злоба и лошотия. Не го правете. Успокойте се и се опитайте да поговорите с гаджето си, а не да се карате, да правите скандали и да отмъщавате. Едно добро гадже никога не отмъщава и не е злобно.

 

 

Прави ли сте или грешите? Понякога това няма значение. Не се опитвайте да спорите само заради самият спор. Така се превръщате в деца, а не в отговорни и големи хора. Това дали сте прави изобщо не е най-важното в спора. Доброто гадже никога не се налага и не превръща спора в състезание.

 

Хората се променят. Човек пораства, развива се и започва да разбира света по друг начин. Това се случва най-осезаемо в тийнейджърските години. За съжаление, много хора не могат да приемат, че не всичко е константно. Дори вие се променяте и вероятно не го забелязвайте. Не се сърдете, че човекът до вас се е променил.

 

Не всеки е перфектен. Вие също. Не очаквайте човекът до вас да е перфектен, защото не е, както и вие не сте. Не съдете хората, а ги приемете такива, каквито са. Всеки има недостатъци и не бива да съдите за всеки дребен такъв. Вие също не сте перфектни, така че е се сърдете на гаджето си.

 

Приятелите на гаджето са в живота му, много преди вас. Това не значи, че вие не сте важен/на. Това означава, че приятелите изобщо не са за пренебрегване. Не се сърдете на гаджето си, че комуникира с тях, че иска да се виждат и да прекарват време заедно. Опитайте се да се впишете в неговата компания, а не ги отблъсквайте. Вероятно те искат да ви опознаят и да станат и ваши приятели.

 

Приоритет. Трябва да се грижите за партньора си. Има хора, които не могат да поставят гаджето си на първо място, те са големи егоисти. Има и други хора, които винаги се пренебрегват, заради другия. Нито едното от двете не е добре. Запомнете това правило, защото е много важно. Гледайте приоритетите. Поставяйте на първо място този, който има повече нужда.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...