.

Защо сексът понякога е толкова болезнен и какво може да направиш? [част втора]

Защо сексът понякога е толкова болезнен и какво може да направиш? [част втора]
Снимка: thinkstockphotos.com

Физически всичко ти е наред, но въпреки това те боли ...

 

Напълно възможно е да изпитваш болка по време на секс, въпреки че не страдаш от някаква инфекция или заболяване. Това най-често се случва, когато не си достатъчно овлажнена, напрегната си, приятелят ти е прекалено надарен и си пада по по-грубия и продължителен секс.

 

Какво може да направиш?

 

Ако проблемът е в сухотата, може да го решиш, като наблегнете на любовната игра, за да имаш достатъчно време да се овлажниш и/или използвате лубрикант. По този начин сексът ще стане много по-приятен и ще бъде лишен от болка.

 

Видове лубриканти.

 

На водна основна - те най-разпространените лубриканти. Имат хидратиращо хипоалергенно действие, нямат миризма и цвят, а тяхното PH е неутрално. Хубавото при тях е, че могат да се използват с презервативи, защото не нарушават тяхната структура. При употреба улесняват проникването и предотвратяват наранявания на тъканите. Лесно се отмиват с вода, което ги прави неподходящи за употреба под душа, в басейн или във вана.

Техният недостатък е, че наличието на глицерин може да доведе до инфекции или алергични реакции при жената, което налага измиването веднага след употреба.

 

 

На силиконова основа – техните предимства са дълготрайно овлажняващо действие и водоустойчивост. Силиконът не позволява на лубриканта да изсъхне и не се разтваря бързо във вода, което го прави подходящ за използване под душа, в басейн или във вана. Този лубрикант може да се използва и с презервативи, понеже не уврежда латекса. Силиконовите лубриканти са хипоалергенни и се понасят добре от кожата. Не трябва обаче да остават прекалено дълго време, защото това може да доведе до дразнене и дискомфорт. Когато бъде отмит с топла вода и сапун това неразположение отминава. Изключително подходящи са за анален секс.

 

На маслена основа тези лубриканти са подходящи по време на мастурбация, ако пенисът е прекалено сух. Не са подходящи за секс с презервативи, нито път за вагинално проникване, защото водят до появата на дискомфорт и дразнене на вагиналната лигавица.

 

Комбинирани те са едновременно на водна и на силиконова основа. Разтворими са във вода, не оставят петна, не лепнат и имат дълъг ефект. Подходящи са за анален секс.

 

Антисептични съдържат хлорхексидин, което води до намаляване риска от полови инфекции. Не гарантират 100% защита срещу тях! Възможно е продължителната им употреба да доведе до вагинална сухота.

 

Ароматизирани съдържат в себе си ароматни и вкусови съставки и има огромно разнообразие на пазара.

 

Задържащи - те са на основата на бензокаин и лидокаин. Тези съставки значително намаляват чувствителността на пениса и удължават сексуалния акт. Подходящи са за жени с чувствителна вагинална лигавица, които усещат болка по време на секс.

 

Възбуждащи те съдържат ментол, екстракт от черен пипер и камфор, които увеличават сексуалната възбуда, като затоплят и стимулират притока на кръв в гениталиите. Не се препоръчва да употреба от жени с чувствителна вагинална лигавица, защото предизвикват сърбеж и парене.

 

Лубриканти, стесняващи вагиналния отвор подходящи са за употреба от жени, които са раждали. Те предизвикват оток на вагиналните тъкани, което води до тяхното стесняване. Слага се 10 минути преди проникването.

 

Възможно е да нямаш желание за секс или да изпитваш дискомфорт, защото пиеш някакви лекарства. Най-често либидото се понижава при употреба на противозачатъчни. Какъв парадокс, нали?

 

Много е важно, когато правиш секс, да искаш да правиш секс. В противен случай е възможно да изпитваш болка по време на акта и със сигурност няма да изпиташ никакво удоволствие. А сексът е удоволствие, на което е хубаво редовно да се наслаждаваме. Ако имаш проблеми и усещаш, че не можеш да спреш да мислиш за тях, да се отпуснеш и да се насладиш на партньора си, по-добре не прави секс с него. Не бива да се отдаваш на интимни ласки, само когато половинката ти има желание за това. Трябва да бъде взаимно, за да си доставите удоволствие под завивките.

 

Доста двойки пропускат любовната игра, а тя не е никак маловажна. Насладете се един на друг, преди да преминете към същинската част. Целувайте се, галете се, гушкайте се, усещайте се. Когато любовната игра е достатъчно дълга и ти донесе нужното удоволствие и страст, няма как да бъдеш суха и/или да изпитваш болка по време на секс. Организмът ти ще се е настроил и ще очаква с нетърпение това, което ще ти се случи.

 

Първата част от статията четете тук:


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...