.

Предимствата на несериозната връзка

Предимствата на несериозната връзка
Снимка: freedigitalphotos.net

През тийн годините, младежите опознават себе си и осъзнават много неща. Любовта е една от най-коментираните теми и именно това е периодът от живота, в който най-много се влюбваме, разлюбваме, мразим и презираме. Тогава хормоните ни бушуват и е много лесно да променим мнението си или днес да харесваме едно, утре друго. Понякога тийнейджърите са склонни да се втурват в сериозни връзки, а по-късно да съжаляват за това. Какви са предимствата на несериозните връзки?

 

Винаги можете да прекратите отношенията си без много шум. Сериозните връзки и големите любови винаги свършват с много шум: скандали, сълзи и омраза. При мимолетните не е така, защото няма толкова чувства. Безпроблемно можете да се разделите с човека до вас, защото не сте емоционално ангажирани.

 

Правите редовен секс. Дори несериозните връзки се основават на секса. Така можете да си осигурите редовен и качествен секс. Може да се каже, че до някаква степен си имате доверие с партньора, напасвате се и сексът се получава.

 

Не давате обяснения. Неприятното в сериозните връзки е, че трябва много да се обяснявате, къде сте, с кого сте. Това е наистина досадно понякога. В по-несериозните отношения няма място за такива обяснения и изобщо не се фокусирате върху това. Можете да правите каквото искате, да излизате с много хора, да общувате постоянно и никой да не ви трие сол над главата. Вечер по мъжки или по женски е нещо съвсем нормално.

 

Няма ревност. Ревността е способна да убие всяка връзка, дори да имате най-голямата любов на света. Но в несериозните връзки място за ревност няма. Така си спестявате изключително много главоболия и определено това е едно от предимствата на този вид връзки.

 

Връзката ви не става скучна. В повечето случаи с времето една връзка се изчерпва, става скучна, партньорите си омръзват, а тръпката умира. Това няма как да се случи в една по-несериозна връзка, защото не прекарвате толкова време заедно. Освен това тези връзки не се основават на обич и привързаност, а на страст.

 

Не се обезличавате. Сещате ли се за онези двойки, които сякаш са едно цяло, а не две личности? Почти всеки има такива приятели в обкръжението си, които са изцяло в свой свят. Тези хора тотално са се обезличили и не правят нищо без другия. Нямат собствено мнение, а то винаги е общо. Това е досадно за околните, а и неправилно, защото сякаш вече не сте личност. Това няма как да ви се случи в една несериозна връзка, защото всеки запазва своите свобода и идентичност.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...