.

Защо се чувстваме несигурни във връзката си

Защо се чувстваме несигурни във връзката си
Снимка: freedigitalphotos.net

В една сериозна връзка, човек трябва да се чувства сигурен, да може да се довери на партньора си и да знае, че е обичан. Понякога е много трудно да сме сигурни в партньора, но определено за това си има причина. Това чувство наистина е неприятно и е хубаво, ако можете да го преодолеете. Но защо се чувствате несигурни във връзката си?

 

Имате ниско самочувствие. Много често се случва младите хора да имат ниска самооценка. Именно тези хора, които смятат, че не са достатъчно добри, са склонни да обвиняват партньорите си. Подсъзнателно вярвате, че гаджето ви е по-умно, по-привлекателно и по-секси от вас. Това ви кара да мислите, че партньорът ви заслужава нещо по-добро и ще ви изостави рано или късно.

 

Отминали връзки. Понякога дори една раздяла може да повлияе много сериозно на отношението ни към противоположния пол. Ако сте преживели тежка раздяла, имате лоши спомени от предишна връзка или някой ви е изневерил, зарязал, то в такъв случай сте обременени. Не можете да преживеете това, че сте зарязани и предадени и си пренасяте страховете във връзката. Внимавайте, защото вероятно партньорът ви изобщо не мисли да ви зарязва, но можете да го провокирате с неуместно поведение.

 

Успех. Връзката не е състезание, затова недейте да мерите постоянно успехите си с вашия партньор. Ако той има по-голям успех в работата, университета или училището, вероятно на вас ви се струва, че не сте достойни за такъв човек. По-добре е да се радвате на успехите на гаджето си, вместо да се чудите дали ще ви зареже, или не. Връзката не е състезание, подкрепяйте се и се обичайте.

 

Поведението на партньора. Понякога сме склонни да пренебрегваме партньора си, дори заради глупави неща. Друг път сякаш не забелязваме, че игнорираме човекът, който обичаме, заради проблеми с приятелите, родителите или училището. Тази липса на внимание може да бъде изтълкувана като липса на любов или охладнели чувства. Това е една от основните причини за несигурността във връзката.

 

Пари. Разбира се, че те са важни в една връзка. Вероятно парите са причината, заради която много хора се карат. Основният проблем идва, ако двамата партньори имат много различно материално положение. Рано или късно разликите си проличават и оказват своето влияние. Друг сценарий е разликата в доходите, когато партньорите работят. В един момент парите не стигат и партньорите започват да се обвиняват за излишни харчове. Така връзката става нестабилна и финансовите проблеми могат да я съсипят.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...