.

Защо дългите ни връзки са неуспешни

Защо дългите ни връзки са неуспешни
Снимка: freedigitalphotos.net

Има хора, на които сякаш дългите връзки никога не се получават. Те се събират с даден човек, но изведнъж нещо става и всичко рухва. И тук нямаме предвид разпадането на връзката след няколко месеца, защото партньорите са се опознали и са разбрали, че не са един за друг. Тук става дума за дългите връзки, които отстрани изглеждат перфектни, а вероятно изобщо не са.

 

Създавате си своя реалност. Хората са склонни да си внушават. Така лесно можете да си внушите, че любовта е болезнена, нараняваща, тежка и трудна. В един момент това наистина се случва, доказва ви се, че тя е такава. В такива случаи можете дори да си внушите, че обичате. Създаването на своя реалност ви отдалечава от случващото се наистина и изведнъж просто се събуждате, когато губите партньора си.

 

Не вярвате в любовта. Този проблем може да се корени в детството още, особено ако родителите ви са имали семейни проблеми или са разделени. Има хора, които постоянно се страхуват да не бъдат изоставени и тези страхове се проектират в отношенията им с партньора и мнението им за любовта. Това е сериозен проблем, защото тези хора трудно се отпускат. Липсата на вяра в любовта е причина за раздяла. В един момент на другия просто му писва.

 

Не показвате любовта си. Вие обичате партньора си, но казвате ли му го? Показвате ли му го? Ако смятате, че това не е нужно, защото „той/тя знае”, ви съветваме да промените начина си на мислене. Важно е всеки ден да показвате обичта си. Казвайте го, правете малки жестове, дръжте се като влюбен човек. Иначе рискувате да съсипете и следващата си връзка.

 

Обезличавате се и губите себе си. Вероятно познавате поне една двойка, за която се сещате на прима виста и е типичен пример за тотално обезличаване. Тези хора сякаш не са личности, а са едно цяло. Това никак не е добре, защото тези връзки най-често свършват с тежки раздели. Губейки себе си и уникалността си, губите и партньора си. Все пак той се е влюбил във вас, заради това, което сте.

 

Имате прекалено тежък характер. Все пак човек трябва да се нагоди малко или много по партньора си. Не бива да отказвате да го правите, защото само ще си създадете проблеми. Тежкият характер определено може да съсипе връзката ви. Командоренето на партньора, унижението, променливото настроение и многото странности са нещата, които наистина биха накарали някого да си тръгне.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...