.

Грешките, които допускаме при поставянето на презерватив

Грешките, които допускаме при поставянето на презерватив
Снимка: thinkstockphotos.com

Ако искаш да се предпазиш от болести, предавани по полов път и нежелана бременност, задължително трябва да използваш презерватив по време на секс. Но, за да бъде максимално ефективен, той трябва да бъде поставен правилно. Виж кои са най-често допусканите грешки при употребата на кондоми:

 

Мъжът използва неподходящ размер – повечето презервативи пасват на голяма част от представителите на силния пол, но има и някои изключения. Мъжете, които имат по-малки или големи пениси често имат проблем със стандартния размер кондоми. За да не стяга презервативът или да не се изхлузи, ако е голям, трябва да се използва подходящ размер. Представителите на силния пол могат да определят подходящия за тях размер кондоми с помощта на обиколката на своя пенис. 9.5 - 10 см. обиколка - размер 47, 10-11см. - размер 49, 11-11.5см. - размер 53, 11.5-12см. - размер 57, 12-13см. - размер 60,  13-14см. - размер 64, 14-15см. - размер 69.

 

 

Презервативът се носи в джоба или портмонето – определено е удобно да имаш винаги кондом под ръка, но, за съжаление, на тези места той може да се повреди. Търкането и неподходящата температура може да намали ефективността на презерватива. Затова трябва да ги съхранявате в специални кутийки, които продават за тази цел или у дома в някой шкаф. Специалистите препоръчват кондомите да се съхраняват на хладно и сухо място с температура между 15-20 градуса. Не бива да се излагат на пряка слънчева светлина.

 

Кондомът е с изтекъл срок на годност – повечето хора проверяват годността на храната, която консумират, но малцина са тези, които се сещат да проверят и презервативите, които използват. Не подценявайте това, защото е възможно кондомът да не предпазва качество или да се скъса по време на секс. Обикновено срокът на годност е между 3 и 5 години.

 

Няма достатъчно място в горната част – ако няма място за спермата, тя може да се разтече надолу и да попадне във влагалището на жената. Само трябва да се внимава да не се оставя въздух в ререзвоарчето, защото това може да доведе до скъсване на презерватива.

 

Поставя се прекалено късно – има доста двойки, които смятат, че е достатъчно да поставят презерватива малко преди еякулацията. Това обаче не води до предпазване от болести, нито от нежелана бременност, защото при всички мъже има предеякулационна течност, която съдържа активни сперматозоиди, които могат да оплодят яйцеклетката. Затова презервативите трябва да се поставят преди проникването и да се използват до края на сексуалния акт.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...