.

Как да покажем на приятеля си, че го оценяваме и обичаме [част първа]

Как да покажем на приятеля си, че го оценяваме и обичаме [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Върлува митът, че в повечето случаи мъжете са тези, които се стараят повече във връзката. Някои хора смятат, че жените по-малко показват любовта си, правят по-малко жестове и изненади. Истината е, че много мъже се оплакват, че наистина не се чувстват оценени и обичани от приятелките си. Признават, че биха искали по-често да им показват обич и загриженост. Как да покажем на гаджето си, че го оценяваме?

 

Всеки обича да получава комплименти. Мъжете не правят изключение, защото така подхранват самочувствието и егото си. Кажете му, че според приятелите ви, той наистина е чудесен човек и вие сте щастливка да имате такова момче до себе си. Този комплимент би означавал много за вашия партньор.

 

Възхищавайте му се. Какво харесвате в гаджето си? Сигурно поне на пръв поглед ви хрумват пет неща. Защо не му ги споделите? Кажете му какво обичате в него най-много, разкажете му повече. Споделете му колко ви харесва начинът, по който се грижи за вас, колко хубаво тяло има или колко е умен.

 

 

Бъдете честна с него. Искреността е символ на доверието, а мъжете не обичат да лъжат. Някои смятат, че мъжете лъжат повече, но истината е, че дамите не отстъпват в класацията. Жените са склонни да лъжат дори без причина. А в това няма никакъв смисъл. Бъдете честна с него и знайте, че винаги е по-добре да кажете истината, отколкото да излъжете и по-късно той да разбере.

 

 

Помагайте му да постигне целите си. Вероятно той ви помага, дори без да го молите. Защо не направите същото за него? Много вероятно е той да не ви помоли за помощ, дори да има нужда, защото ще се чувства слаб. Опитайте се да му бъдете от полза и му помогнете, дори без да ви е помолил. Така той ще усети, че има истински партньор до себе си.

 

Опитайте се да се отървете от вреден навик. Вероятно има нещо, което доста дразни гаджето ви. Може да е тютюнопушенето, мотаенето с часове пред огледалото или мързела. Опитайте да се отървете от досадните навици. Той определено ще оцени и ще види, че сте мотивирана да се развивате.

 

Не го карайте да се чувства незначителен. Ако искате да накарате гаджето си да се чувства значимо, недейте да го тъпчете. Има много неща, които могат да разстроят мъжа, дори да не го покаже видимо. Не го обиждайте и не подценявайте възможностите му. Ако искате да го мотивирате, няма да стане с тъпкане и неуважение.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...