.

Защо не можеш да намериш любовта?

Защо не можеш да намериш любовта?
Снимка: Dreamstime

Любовните трепети през тийнейджърството са незабравими. Те са истински и силни, понякога са щастливи, друг път нещастни, но винаги остават следа. Те са нашите първи опити, които помним цял живот. за съжаление, не на всички тийнейджъри им върви в любовта. Някои не могат да смогнат с по няколко гаджета, други се радват на щастливи дълги връзки, а трети никога не са имали гадже. Защо не можеш да намериш любовта?

 

Не си само ти. Изобщо не си мисли, че ти единствено си самотен/на и не можеш да си хванеш гадже. Светът е пълен с всякакви човешки истории и има много необвързани хора. Ако всичките ти приятели са с гаджета, това не означава, че ти си по-различен от тях или нещо ти липсва. Просто не е дошъл твоят момент. Има и много други хора като теб, които търсят истинската любов.

 

Погледни се в огледалото. Какво виждаш? Вероятно един симпатичен и приятен млад човек, но много демотивиран. Истината е, че вероятно липсата ти на всякаква мотивация и огромната доза отчаяние ти пречат в търсенето на любовта. Важното е да усетиш своето превъзходство, да си помислиш за хубавите страни на характера си, за възможностите си и така ще добиеш увереност.

 

 

Не търсиш на правилното място. Бъди реалист. Не очаквай страхотно гадже да ти звънне на вратата, докато ти си седиш вкъщи и играеш на компютъра. Излез навън и потърси твоят човек. Излизай по срещи, ходи на много срещи с всякакви хора. Така ще опознаеш различни характери и ще разбереш какво точно търсиш. Социалният живот е много важен, когато си търсиш гадже. Забрави за стоенето вкъщи и отивай навън, излез с приятели, виж се със съученици или заговори непознато момиче в парка.

 

Приеми, че ще търпиш и откази. Това важи и за двата пола, но основно момчетата трябва да се вслушат в този съвет. Не мисли, че ще стане от първия път, нито се демотивирай от отказите. Това е съвсем нормално, нищо в живота не става толкова лесно. Пробвай късмета си и знай, че винаги има шанс да не се получи, а понякога това не зависи от теб.

 

Бъди позитивен/на. Забавлявай се, а не превръщай търсенето на гадже във фикс идея. Радвай се на всяка случка, на времето прекарано с готини хора и не му мисли много. А когато любовта се появи на хоризонта, изживей я.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...