.

Въпросите, на които да си отговорите, преди да станете приятели с привилегии

Въпросите, на които да си отговорите, преди да станете приятели с привилегии
Снимка: freedigitalphotos.net

Сред тийнейджърите в последните години стана много модерно да имат приятел с привилегии. Всички младежи коментират и се интересуват от такъв тип отношения, а много от тях дори опитват. Но трябва да знаете, че сексът по приятелски изобщо не е толкова безопасен и лесен. Можете да развалите приятелството си, както и да си донесете много други последствия. Предвидили сме няколко въпроса, на които трябва да си отговорите, преди да решите да се захванете с такива отношения.

 

Осъзнавам ли, че приятелството може да приключи? Изобщо не си мислете, че уговорките, дадени в началото, ще са валидни след няколко месеца. Разбира се, че ще искате да си запазите приятелството и добрите отношения, но това не винаги е възможно. Вероятно нещата много ще се променят, след като започнете да правите секс. Помислете хубаво дали осъзнавате, че можете да загубите този човек като приятел.

 

Имам ли чувства? Добре е да сте наясно с чувствата си, иначе рискувате да сте наранени. Приятелите с привилегии е важно да имат страст и привличане, но не и чувства. Ако усещате, че сте силно привлечени от ваш/а приятел/ка, тогава наистина би било възможно да си останете приятели. Но ако имате чувства към отсрещната страна, този тип отношения не е за вас. По-добре е да признаете чувствата си, а не да лъжете и себе си, че такива отношения ви удовлетворяват.

 

Мога ли да имам такава връзка? Някои хора просто не могат да имат такива отношения. Те са привърженици на по-старомодните връзки, искат да са с даден човек, който обичат и са си верни един на друг. В това няма нищо лошо, просто ако сте от тези хора, рискувате сериозно да пострадате във връзка тип „приятели за секс“. Ако знаете предварително, че ще ви се прииска нещо повече от приятелство и секс, по-добре се откажете.

 

Наистина ли имам нужда от това? Помислете си дали наистина имате нужда от такъв партньор? Трябва да сте наясно със себе си какво точно искате и дали го търсите на правилното място. Ако си мечтаете за романтика, разбирателство и любов, по-добре си намерете истинско гадже.

 

Има ли правила в тези отношения? Правилата са такива, каквито вие си определите. Хубаво е предварително да се уговорите кой какво иска и какво очаква. Но трябва да знаете, че ако се породят чувства, правилата ще останат на заден план и не се знае какво ще се случи с отношенията ви.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...