.

Истини и митове за спермата

Истини и митове за спермата
Снимка: Dreamstime

Има доста митове и истини за спермата, които най-вероятно знаеш. На кое да вярваш и на кое да не вярваш, може да разбереш в тази статия.

 

Вкусът зависи от консумираната храна – няма как да разбереш какво е яло гаджето ти по вкуса на неговата сперма, но храната, която е приел през деня, определено оказва влияние. Няколко банана ще придадат по-сладък вкус на семенната му течност.

 

Спермата имат подмладяващ ефект върху кожата – тя съдържа в себе си доста полезни вещества, факт. Но е напълно възможност да проявиш алергични реакции към нея, така че по-добре не си прави експерименти.

 

 

С годините спермата става по-некачествена – с течение на времето качеството ѝ наистина се влошава. Възможно е мъжът да забремени жена, но шансът това да се случи намалява с всяка изминала година.

 

По-малко секс = по-продуктивна сперма – това е така, но това не означава, че трябва да злоупотребяваш. След седмица въздържание складирането се обезсмисля, затова е най-добре да се прави секс два пъти седмично, ако искате бебе.

 

Цветът на спермата показва дали той ти изневерява – това може да ти помогне да се ориентираш дали скоро е свършвал или не, но няма как да знаеш дали е бил с друго момиче или е гледал порно и се е самозадоволявал. Иначе колкото по-отдавна е правил секс, толкова по-гъста е спермата му.

 

Повече орален секс, по-голяма възможност за забременяване – уж оралната любов помага на жената да забременее, защото организмът ѝ свиква със спермата на нейния партньор и имунитетът ѝ престава да се съпротивлява и да я отхвърля. Звучи логично, но не е вярно. Възможно е да съществува биологична несъвместимост между партньорите, но тя няма как да бъде преодоляна с орален секс.

 

Алкохолът оказва влияние върху консинстенцията на спермата – няма пряка връзка, но е истина, че системната злоупотреба с алкохол влошава качеството на спермата и репродуктивните възможности на мъжа.

 

Качеството зависи от броя на оргазмите – с всяка следваща еякулация качеството ѝ се влошава, както и броя на сперматозоидите. Ако един мъж свършва по няколко пъти на ден, след няколко дни спермата му става неплодовита, защото сперматозоидите нямат достатъчно време да узреят.

 

Тясното бельо и прилепналите дънки убиват сперматозоидите – да, те наистина намаляват притока на кръв към тестисите, а това води до увеличаване на телесната температура. По принцип температурата на тестисите е с 2 градуса по-ниска, защото това дава възможност на сперматозоидите да узреят и да бъдат годни за оплождане.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Lilly23
преди 6 години
3
0
!
Отговори
Добра статия. Интересна беше!
Страница 1 от 1