.

Какво да правиш, ако гаджето ти се цупи постоянно [за момичета]

Какво да правиш, ако гаджето ти се цупи постоянно [за момичета]
Снимка: thinkstockphotos.com

От известно време си имаш ново гадже и си страшно влюбена в него. Той е умен, красив, джентълмен, не закъснява, прави ти романтични изненади и какво ли още не. Но има един голям недостатък – сърди се за щяло и нещяло. Сигурно се опитваш да приемеш тази негова черта, защото има много други качества, които наистина цени и харесваш. Това обаче не е никак лесно, защото цупенето му рано или късно ще ти дойде в повечко.

 

По принцип жените са тези, които се сърдят и цупят, но има и мъже, които го правят доста редовно. Някои от тях дори не говорят с гаджето си в продължение на няколко дни, за да я накажат за случилото се, без значение дали става въпрос за нещо сериозно или не. Сърденето е тайното мъжко оръжие, с което той иска да привлече вниманието ти и да те накара да се чувстваш виновна, въпреки че не си направила нищо лошо. Всъщност неговото цупене и неговорене е с цел манипулация, защото знае, че рано или късно ще се пречупиш и ще му поискаш прошка. Може да не си виновна, да не се чувстваш така, но ще поискаш от него да ти прости.

 

 

Да ти се сърди някой, без да знаеш защо е много дразнещо и натоварващо нещо, особено в случаите, когато причината не е сериозна. Много по-добре е и за двамата партньори да седнат и да поговорят за това, което се е случило. Често „провинилият“ се не знае какво е направил и защо е това цялото сърдене. А щом не знае, няма особен ефект от сърденето, защото след време може да повтори това, което е направил.

 

Ако искаш нещата помежду ви да бъдат наред и да няма излишно напрежение, трябва да отучиш гаджето си от този вреден навик да се сърди. Всеки подлежи на промени, стига подходът да бъде правилен. Трябва да бъдеш търпелива и упорита, но да не ставаш досадна и агресивна. Когато ти се разсърди за пореден път, просто не му обръщай внимание, не му показвай, че се притесняваш за какво се сърди и че си ядосана, че не ти говори. Прави неща, които ти доставят удоволствие – излез с приятелки, гледай филми, отиди на спорт и т.н. Рано или късно на него ще му омръзне да се сърди за глупости, особено когато вижда, че няма ефект върху теб и ти просто чакаш да му мине и да ти проговори отново.

 

Другият вариант е да намериш начин да го провокираш и да изплюе камъчето. Така ще може да поговорите и да се изясните като големи хора, каквито всъщност сте.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...