.

Как да запазиш тръпката във връзката си [част втора]

Как да запазиш тръпката във връзката си [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Всеки тийнейджър иска да има щастлива и дълга връзка, изпълнена с много обич и страст. Проблемът е, че след известно време връзката става монотонна. Така пеперудите в стомаха си отиват, милите жестове стават все по-голяма рядкост. Дори сексът не е толкова вълнуващ, а отношенията навлизат в коловоз и партньорите свикват един с друг. Истината е, че можеш да поддържаш връзката си интересна и да запазиш тръпката, стига да знаеш как. Сега ще ти дадем няколко полезни съвета, които ще са ти от помощ.

 

Говорете си свободно. Комуникацията носи удоволствие, стига да не е свързана със злободневни теми. Вместо да мрънкате един на друг, да спорите кой ще изведе кучето или кой ще измие чиниите, опитайте да поговорите за по-приятни неща. Опитай се да опознаеш партньора си отново. Поговорете за бъдещето си, помислете как си се представяте след 5 години. Спомнете си как сте се запознали и какви впечатления сте имали от другия след първата среща.

 

 

Отдай се изцяло. Във връзките, които продължават няколко години, сякаш се натрупва една рутина и страстта утихва. Разбира се, можете да я поддържате, ако и двамата работите в тази насока. Хубавото, което отсъства при младите връзки, са доверието и отдадеността. Повтаряй по-често на партньора си, че го обичаш и оценяваш. Ако му предстои важно събитие като изпит или ново предизвикателство, подкрепи го и му помогни да се справи.

 

Какво правихте преди 2 години? От колко време сте заедно? Припомнете си първите месеци във връзката си или първата година. Спомнете си запознанството и трепетите, около първите срещи. Какво правехте тогава, което сега липсва? Излизахте ли по-често? Правехте ли повече любов? Имахте ли повече време само за вас двамата? Какви мили жестове правехте един за друг? Време е да се върнете назад и двамата, така ще освежите връзката си.

 

Социализирайте се заедно. Това, че сте гаджета, не означава, че трябва да излизате само двамата и постоянно да сте заедно. Време е да се отдадете на срещи с приятели и купони. Ходете заедно на партита, на дискотека, излезте на бар и поканете всичките си приятели. Спомнете си за хората, с които се виждате рядко по някакви причини. Поканете ги на голяма среща и се съберете много хора.

 

Планирайте пътувания. Дори един уикенд извън града може да внесе много свежест и радост в дългата връзка. Планирай някакво пътуване и изненадай партньора си. Може да е просто една нощ в близост до вашия град, може да е лятна почивка на морето или планински преход. Със сигурност това ще стопли отношенията ви и ще внесе много щастие и тръпка във връзката.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...