.

Как да се спасиш от скучна среща

Как да се спасиш от скучна среща
Снимка: Dreamstime

Случвало ли ти се е да излезеш на първа среща и да се разочароваш много? Очакваш да срещнеш прекрасен човек, с който да можете да си говорите съвсем спокойно и свободно, а се оказва, че се чудиш как по-бързо да избягаш. На всеки се е случвало да има такава несполучлива първа среща и това е нормално. Важното е да не се ядосваш и да съумееш да се спасиш по-бързо. Сега ще ти дадем няколко съвета как да се махнеш по-бързо от ужасна среща.

 

Спешно обаждане. Можеш да имитираш спешна ситуация и да си тръгнеш без да даваш обяснения. Дори да не си добър актьор, можеш да настроиш смартфона си да звънне в определен час. Тогава изиграваш сцената, че наистина се е случило нещо важно и трябва да отидеш някъде незабавно. В такива случаи човек няма време да се обяснява. Можеш съвсем лесно да се измъкнеш с фразата „Ще ти разказвам после“ и да си тръгнеш.

 

 

Накарай другия да си тръгне. Можеш лесно да го накараш да си тръгне, като го отвратиш. Никой няма да се обади повече на момче или момиче, което се е показало като нетърпимо, нечистоплътно или налудничаво. Ако се справяш с актьорската игра, лесно ще му/ѝ покажеш, че не сте един за друг. Мляскането, плюенето по улиците, говоренето на висок глас или неприличното поведение като цяло, могат много лесно да отблъснат другия. Разбира се, не трябва да се притесняваш от лошото впечатление, което ще оставиш.

 

Измисли си работен ангажимент. Дори да не работиш нищо, винаги можеш да излъжеш. Вероятно другия не знае дали работиш, или не, а винаги можеш да кажеш, че трябва да ставаш рано утре или че скоро трябва да бъдеш на работното си място. В такъв случай другият няма как да те увещава да останеш и ще се измъкнеш много лесно.

 

В краен случай просто избягай. Всъщност това е много забавен начин да се спасиш от ужасна среща. Седите си в приятно заведение, но ти вече не можеш да понасяш човека до себе си. Просто кажи, че отиваш до тоалетната и си тръгни веднага. Важно е да вървиш бързо и да не минаваш така, че другият да те види от заведението. Този номер винаги върши работа, защото докато другия се усети, ти вече ще бъдеш далече.

 

Мрънкай. Много лесно ще се отървеш от досадника, като ти сам/а започнеш да мрънкаш и да недоволстваш. Можеш да се оплакваш от всичко: от храната/напитките в заведението, от това, че си на диета и не можеш да се храниш, от светлината и обстановката, от времето навън, от цвета на дивана, на който седите. Определено другият ще се разочарова от теб и няма да те потърси повече.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...