.

Истините за загубата на девствеността

Истините за загубата на девствеността
Снимка: thinkstockphotos.com

Доста момичета бързат да загубят девствеността си, без да са подготвени за това и без да имат достатъчно информация. Първият път трябва да бъде нито прекалено рано, нито прекалено късно. Ранната загуба на девственост може да доведе до сериозни емоционални травми, а прекалено късната до смущения в половия живот.

 

В нашумелия филм „50 нюанса сиво“ главната героиня губи своята девственост. В лентата това е представено като изключително приятен момент, по време на който тя е силно възбудена и на ръба да получи оргазъм. В истинския живот обаче нещата седят по друг начин.

 

 

Първият път няма как да получиш оргазъм, защото си прекалено притеснена и не можеш да се отпуснеш и да се насладиш напълно на случващото се. Това става още по-невъзможна задача, ако партньорът ти също няма достатъчно опит и се притеснява като теб.

 

Не се тревожи за болката и кръвта. Нито ще те боли толкова, нито ще кървиш толкова. Също така е възможно да си разкъсала девствената си ципа, без да си разбрала – докато си карала колело или си играела гимнастика, например.

 

Загубата на девственост е важен момент от живота на всяко момиче, но първият път по никакъв начин не определя сексуалния ти живот оттук нататък. Със сигурност ще го помниш, но с течение на времето и трупането на опит, ти ще оформиш вкусовите си предпочитания по време на секс.

 

Не бива да се притесняваш, че си девствена. Даже това ще зарадва партньора ти. Кога ще правиш секс за пръв път си е твое решение и ти не бива да се притесняваш за мнението на околните.

 

С течение на времето сексът става все по-хубав и по-хубав. Трупаш опит, опознаваш тялото си, разбираш какво ти харесва и какво не ти. Това не означава да правиш безразборен секс, а да се наслаждаваш на случващото се, знаейки, че следващият път ще бъде още по-хубаво.

 

Първият път може да бъде романтично преживяване, ако партньорът ти се постарае за това. Повечето тийнейджъри обаче го правят набързо или все още не са дорасли за романтични жестове. Така че не се надявай напразно, шансът да изгубиш девствеността си в стая, пълна с рози и свещи, е минимален.

 

След като правиш секс за пръв път, ти ще си останеш същата. Нито ще станеш по-умна, нито по-красива, нито по-зряла. Може да си мислиш, че си по-отракана от другите момичета, но това ще е само в твоето съзнание. А всъщност ще си останеш същата.

 

Сигурно ще искаш да споделиш на най-добрата си приятелка за случилото се. И след като го направиш ще осъзнаеш, че разказът за първия ти път е по-приятен от момента, в който си загубила девствеността си.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
renia
преди 8 години
0
0
!
Отговори
вярно
Страница 1 от 1