.

Кои са мъжките стереотипи спрямо жените [част първа]

Кои са мъжките стереотипи спрямо жените [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Хората вярват в стереотипи и трудно можем да отречем това. За всеки един аспект съществуват такива схващания, които трудно можем да променим. Мъжете също имат изградени стереотипи, когато става дума за жените. Те създават образи в съзнанието си и определено им се доверяват. Какви са те?

 

Момичето за една вечер. Сексът за една нощ не е нищо лошо, щом ти носи удоволствие. Може да бъде опасен, но някои хора го намират като незабравимо предизвикателство. Проблемът е, че много момичета не осъзнават как мъжете гледат на този тип секс. Момиче, което се е съгласило да прави секс за една вечер, е възприемано като лесно. Повечето момчета признават, че не биха имали сериозни взаимоотношения с такова момиче.

 

Приятното момиче. Тя е готина и сладка, всяко момче я харесва. Определено е красива и мила, изглежда добра. Това момиче най-често попада в зоната на приятелите и момчетата не я свалят много. Тя не изпъква с особени качества или сексапил, а е просто „добрата приятелка“.

 

Момчето на заден план. Това е момичето, с което мъжете излизат от време на време. Трудно е да се каже дали са приятели, любовници или добри познати. Флиртуват, в някои случаи стигат до секс, но се срещат рядко. Това момиче винаги откликва на покана за излизане, защото си пада по него, а той само играе.

 

Недостижимата жена. Тя е само в мечтите му, защото той не може да я има. Често пъти това е образ, който мъжете си изграждат, а дори не е реална жена. В други случаи е момиче, което малко познават, но то ги е отрязало още в началото на познанството им. Тази жена им се струва недостижима и прекрасна, сексапилна и невероятна, но за съжаление – чужда.

 

Жената, която той намира за секси. Тя е просто позната или съседка, която среща от време на време. Изглежда му мила и приятна, но също така и страшно секси. До някаква степен е само в мечтите му, а от друга страна не би се поколебал да спи с нея, ако му се отдаде възможност. Разбира се, не би направил нищо, ако има сериозна приятелка към момента.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...