.

Кога голямата разлика във възрастта играе важна роля [част втора]

Кога голямата разлика във възрастта играе важна роля [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Някои хора имат доста консервативно мислене, когато става дума за разлика във възрастта между партньорите. Прието е дамите да са по-млади от партньорите си, но не и прекалено. Всеки човек е свидетел на различни истории, които доказват, че има много успешни връзки, макар разликата на партньорите да е голяма. В други случаи, тя изиграва лоша шега и те се разделят. Вероятно няма точен отговор колко е оптималната разлика между двама партньори, но със сигурност има някои неща, които трябва да предвидиш, ако си с много по-голямо или малко гадже от теб.

 

Емоционална зрялост. Някои тийнейджъри са много по-пораснали от други и наистина не можем да сложим всички под общ знаменател. Но колкото и да е пораснал един млад човек, той е на различно ниво от един човек на 30+ например. Емоционалната зрялост се изгражда с времето и с опита.

 

Ревност. Тя може да бъде голям проблем особено в такива връзки. От една страна, вие се забавлявате по различен начин. За единият ще е нормално да ходи на дискотека всяка седмица и да посещава купони с много музика, бира и танци. За другият ще е нормално да купонясва по-малко, защото има ангажименти като работа и кариера. От друга страна дори по-младият партньор може да ревнува от работата на гаджето си или от колегите.

 

Семейство, деца? Трябва да обсъдите много добре този въпрос, още в началото. На един тийнейджър рядко му минават мисли за собствено семейство и деца, а това е напълно нормално. Сега трябва да учиш, да се развиваш, да порастваш и да се забавляваш. Но един партньор, който е на по-зряла възраст, може да си мисли за по-сериозни стъпки и това да ви изиграе лоша шега, защото гледате в различни посоки.

 

Мнението на околните. Трябва да имате предвид, че можете да станете обект на коментари и неприятни изказвания от околните. Това не бива да ви притеснява, но някои хора се влияят доста от чуждото мнение. Освен това в един момент може да ти омръзне да чуваш неодобрителни коментари постоянно.

 

Родители. Повечето родители не биха одобрили връзката на своя тийнейджър с много по-голям партньор. Това може да изиграе важна роля, защото тийнейджърите са доста по-зависими от родителите си, спрямо по-голямото гадже. Неодобрението на родителите може да породи проблеми между вас, както и те целенасочено да ви разделят.

 

Колко си способен да жертваш, заради любовта? В много случаи връзката с по-голям партньор изисква някои жертви. Трябва да се съобразяваш с работното му време, с ангажиментите, които има, с хорското мнение, с това, че много хора няма да ви вземат на сериозно. Помисли си дали можеш да преодолееш всички пречки.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...