.

Защо да станеш гадже с най-добрия си приятел не е никак лоша идея?

Защо да станеш гадже с най-добрия си приятел не е никак лоша идея?
Снимка: Dreamstime

Хората казват, че границата между приятелството и любовта е тънка и не са никак далеч от истината. Доста приятели, които прекарват времето си заедно, рано или късно се влюбват и стават двойка. Но да бъдеш гадже с най-добрия си приятел всъщност не е никак лоша идея. Причините не са никак малко:

 

Знае какво те тревожи – твоят най-добър приятел е наясно с твоите страхове и опасения. И вместо да се притесняваш, че те е страх от паяци или от това, че няма да влезеш в добър университет, ти му споделяш своите терзания и двамата ги обсъждате надълго и нашироко, докато се успокоиш. Той дори отива и ти купува шоколад, защото знае, че обичаш да хапваш нещо сладко, когато си притеснена.

 

Приличате си – щом сте толкова близки приятели, значи си приличате доста. Двамата се смеете на неща, които околните не намират за забавни. Но на вас не ви пука, защото в крайна сметка двамата си прекарвате готино, когато сте заедно.

 

 

Познава родителите ти – няма нужда да се притесняваш как ще приемат родителите ти новото ти гадже, защото те познават най-добрия ти приятел от години и го харесват много. Когато им кажеш, че двамата сте двойка, те ще бъдат много доволни, че си в добри и сигурни ръце.

 

Знае какво те натъжава – новото ти гадже няма как да знае, че новините, свързани с гладуващи деца по света, те натъжават толкова много. Най-добрият ти приятел е наясно с това и поради тази причина сменя канала всеки път, когато започнат новините, защото в последно време те са пълни предимно с тъжни вести.

 

Никога няма да те предаде – няма как да знаеш дали едно непознато момче ще те предаде или не. Но си наясно, че най-добрият ти приятел никога не би го направил, каквото и да става!

 

Винаги е насреща – когато говориш с гаджето ти, ти често си мериш приказките и не му казваш всичко, което мислиш. Не го правиш обаче, когато говориш с най-добрия си приятел.

 

На него може да кажеш всичко – каква рокля си си купила вчера, кой те е ядосал в училище, какво те натъжава в последно време и т.н., и знаеш, че ще получиш безрезервната му подкрепа и ценни съвети.

 

Няма да имате нужда от опознавате – не, че не е готино, когато опознаваш новото си гадже и разбираш за неговите странни навици, интересни хобита и т.н., но е много приятно да знаеш, че човекът до теб ти пасва идеално и може да се разбирате само с поглед.

 

Познава реакциите ти – докато гаджето ти ще започне да те пита защо си реагирала така, какво се е случило и т.н., най-добрият ти приятел ще е наясно със ситуацията и няма да те тормози с излишни въпроси.

 

Не се притесняваш за мнението на приятелите ти – те го познават от години и го харесват страшно много, а новината, че вече сте двойка, ги прави супер щастливи.

 

Няма ги неловките моменти – когато си на среща с момче, което познаваш от скоро, понякога се случва да няма за какво да си говорите. Това обаче няма как да стане при теб и най-добрия ти приятел. След първия път, когато правите секс, може да ви е малко неловко, но това бързо ще мине, като се разприказвате и забавлявате като приятели, както умеете най-добре.

 

 

Не се притесняваш за бившите му приятелки – няма нужда да разпитваш кои са бившите му гаджета, какви чувства е имал към тях, дали още е влюбен в някоя и т.н., защото ти си наясно с неговите любовни терзания, които той ти е споделял години наред. Той също е наясно с твоите. Това е много хубаво, защото ви спестява куп излишни въпроси, които обикновено носят негативни емоции.

 

Истината е, че да се влюбиш в най-добрия си приятел е нещо прекрасно. Това, че не сте се влюбили в първия момент, когато сте се видели, не означава, че любовта ви няма да е истинска, а връзката ви няма да е изпълнена със страст. От това да прекарваш времето си с човек, който те познава и обича такъв, какъвто си, по-хубаво нещо няма!


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
sofityoy
преди 9 години
0
0
!
Отговори
Честно казано не мисля,че има толкова плюсове колкото са написани тук или с две думи : Не всики неща са верни от тази статия. В момента съм във връзка с най-добрия ми приятел,който вече разбира се не ми е просто приятел,а гадже. Заедно сме от почти година и откакто сме заедно като гаджета много неща от приятелството ни се разпаднаха,например преди си имахме повече доверие. Искам да кажа,че вече между нас двамата няма и НЕ може да има никакво приятелство,понякога ми е тъжно за дните,в които бяхме наистина най-добри приятели.Както и да е не искам да налагам мнение или да казвам,че моята връзка е меродавна,но за мен не е чак толкова хубаво колкото е описано тук + че изниква още един парадокс,а той е че лично за мен истинско приятелство между момче и момиче не може да има (освен при роднинство),защото винаги при единия или другия има чувства (пожелавам при повечето такива двойки да са взаимни както стана при нас).За мен такива хора трябва добре да обмислят какво е по-важно за тях-приятелството им или това да имат връзка. :))
Страница 1 от 1