.

Причините, които ни карат да се влюбим в някого

Причините, които ни карат да се влюбим в някого
Снимка: thinkstockphotos.com

Любовта е велико нещо. Често е дори необяснима. Но замислял ли си се защо хората се влюбват? Кои са факторите, които ни карат да погледнем на един човек по друг начин и да започнем да летим на крилете на любовта?

 

Резонанс – знаеш ли, че колкото повече си убеден, че един човек си пада по теб, толкова повече той започва да те харесва. Причината е, че излъчваш самоувереност и си спокоен, когато сте заедно, а хората харесват това. Резонансът представлява заразяване на човека с нашите чувства. По този начин се появява синхрон помежду ви, който ви сближава.

 

 

Външни обстоятелства – много двойки се влюбват един в друг, след като са преживели някаква силна емоция заедно – щуро приключение, инцидент или нещо подобно.

 

Откритост – хубаво е да показваш на хората, които харесваш, че може да са спокойни в компанията ти и че си готов да разкриеш голяма част от себе си пред тях. Разбира се, не бива да си като прочетена книга, защото не е хубаво за теб, а и понякога прекалената откровеност плаши околните.

 

Прилика – уж казват, че противоположностите се привличат, но истината е, че еднаквите мъже и жени също обичат да са заедно. Колкото повече си приличат двама души, толкова по-голям е шансът да се сближат и влюбят. Как да не заобичаш човек, който чете същите книги като теб, който обича да ходи на ски, който спортува същите неща като теб и т.н.?

 

Съседство – като се замислиш доста двойки са заедно, защото са се запознали на някое място, където са прекарвали доста време – училище, университета, работата и т.н. Много по-лесно е да се влюбиш в някой съученик, състудент, съсед или колега, отколкото в напълно непознат.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...