.

За връзките и личното пространство

За връзките и личното пространство
Снимка: freedigitalphotos.net

Личното пространство е нещото, което често пъти изчезва във връзките. Някои партньори са много обсебващи и умеят да притискат другия, дори без да се усещат. Така някъде между любовта и желанието се губи самостоятелността и изчезва личното пространство. В първите месеци на връзката това е нормално. Тогава партньорите се опознават и се влюбват. Но след 2-3 месеца вече не е нужно да се чувате през 10 минути и да си давате точен отчет какво правите. Липсата на лично пространство започва да тежи и да се усеща, а в един момент това ще ви изиграе лоша шега.

 

Научи се да прекарваш време сам/а. Има голям чар да прекарваш времето си сам/а, защото така най-добре си почиваш. Може да бъде дори един час дневно, но обърни внимание на себе си. Можеш да се поглезиш с нещо, например козметична процедура или да отидеш във фитнес залата. Това са нормални неща, които всеки човек трябва да прави. Проблемът е, че много от младите влюбени забравят за тези свои нужди и се обсебват от гаджето си.

 

 

Не забравяй приятелите си. Приятелите ти оплакват ли ти се, че вече рядко се виждате? Вероятно да, защото през цялото си свободно време си с гаджето си. Рядко вече излизаш с тях или винаги водиш и партньора си. Сещай се по-често да им отделяш време и да се виждаш с тях. Гаджето ти не може да замести контактите с приятели, имаш нужда и от тях, не се откъсвай от приятелския кръг.

 

Свои занимания. Не забравяй за своите таланти и възможности. Много от хората се пускат по течението, когато намерят партньор в живота. Така амбициите им остават на заден план и забравят дори за любимите си занимания. Това е погрешна тактика, не бива да правиш любимите си неща. Намери вдъхновение в любовта, а не спирай да правиш това, което харесваш.

 

Уважавай нуждите на партньора. Ти знаеш какво искаш, но питаш ли се той/тя какво иска. Поговорете си, за да си сигурен/на, какво точно си представяте под „лично пространство”. Ако той/тя иска да прави нещо ново, има планове за промяна или иска да се запише на курс по нещо, трябва да го/я подкрепиш.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
bebcheto_ilinka
преди 9 години
0
1
!
Отговори
Trqbva da si vinagi do priqtelite si i pratniora :-P ;-) :-*
Страница 1 от 1