.

Защо трябва да правиш секс редовно

Защо трябва да правиш секс редовно
Снимка: Dreamstime

Когато човек прави секс, не само изпитва удоволствие, но и подобрява здравословното си състояние. Редовният сексуален живот е идеален начин да повишиш самочувствието си, да се чувстваш добре в кожата си и да се радваш на крепко здраве.

 

Защо е препоръчително да правим секс редовно?

 

Стяга мускулите на таза – редовният секс подобрява състоянието на тазовите мускули – проблем, който се среща основно при раждалите жени. Оргазмът предизвиква контракции в тях и ги укрепва.

 

 

Справяме се по-добре с вирусите – сексът повишава имунната ни система, без да се налага да приемаме допълнителни имуностимуланти. Освен редовен секс, трябва да приемаме и сурова храна с фибри и да спортуваме редовно.

 

Изгаряме повече калории – не, че може да заменим редовната физическа активност със секс, но за всяка минута в леглото с партньора горим около 5 калории, които не е никак малко.

 

Искаме още секс – колкото повече секс прави човек, толкова повече иска, защото либидото му се увеличава. Жените, които водят редовен полов живот, нямат вагинални проблеми и им се налага по-рядко да посещават гинеколога си. Предпазва от рак – специалистите твърдят, че обездвижването повишава риска от рак на гърдата, а редовните упражнения в леглото понижават този риск.

 

Понижава кръвното – наскоро направено проучване показва, че сексът понижава кръвното налягане.

 

Намалява болката – ако не се чувстваш добре и нещо те боли, вместо да отказваш на партньора си да правите секс, по-добре го направете. Когато човек получи оргазъм организмът му освобождава хормон, който повишава брага на болката. Подобрява качеството на съня – хората, които редовно получават оргазъм, спят по-добре, благодарение на хормона мелатонин, който отделят по време на секс.

 

Предпазва от сърдечно – съдови заболявания – по време на секс се повишава сърдечната честота, както и се запазват нивата на естроген и тестостерон балансирани. Когато един от двата хормона е под нормата, се повишава рискът от болести на сърцето и остеопороза.

 

Снема стреса – когато човек усеща тялото и аромата на любимия си човек, той се чувства много по-спокоен. Това помага да се снема стреса и гони депресивните състояния надалеч.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...