.

10 неща, които тийнейджърите не знаят за секса [част първа]

10 неща, които тийнейджърите не знаят за секса [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Младите хора често пъти имат погрешна представа за секса. Истината е, че филмите, музикалните клипове, поп културата и порното представят секса като нещо много по-различно от реалността. Така младите и неопитни хора попадат в големи заблуди, свързани със секса. Сега ще ти разкажем за 10-те неща, които тийнейджърите не знаят за секса.

 

Бременност или „на мен няма да се случи“. Няма да ти се случи, само ако използваш предпазни средства. Сексът без презерватив и без други контрацептиви, крие огромен риск от забременяване. Други тийнейджъри смятат, че от първия път няма как да се забременее. Напротив, напълно възможно е. Използвай предпазни средства всеки път, когато правиш секс. Жената може да забременее в периода на овулация, но трябва да знаеш, че овулацията се мести от всевъзможни фактори, като стрес, климат, прием на медикаменти и др.

 

Любовта и сексуалното желание са нещо различно. Младите хора са много объркани, когато става въпрос за чувства. Хормоните ти бушуват, прави ти се секс, постоянно срещаш нови прекрасни хора, с които прекарваш времето си. В един момент не знаеш какво изпитваш. Не забравяй, че сексът с чувство винаги си струва повече.

 

Полово предавани болести. Чували сме какви ли не градски легенди, свързани с венерическите болести. Истината е, че никой не е застрахован. Ползвай презерватив, защото той е единственото средство, което може да те предпази от заразяване. Дори да нямаш симптоми, това не означава, че си здрав/а. Много от болестите нямат симптоми, особено при момчетата.

 

Не всички момичета получават оргазъм всеки път. Повечето момичета се оплакват, че не могат да достигнат до оргазъм. Това е сериозен проблем, защото неудовлетвореността от секса може да съсипе една връзка. Вероятно имаш нужда от малко повече практика и опознаване на собственото тяло и тялото на партньора.

 

Оралният секс също крие рискове. Много тийнейджъри започват със секса по този начин. Смятат го за по-безобиден, макар това да не е вярно. Дори при орален секс можеш да хванеш полово предавана болест. Освен това той е също толкова интимен, колкото и вагиналния секс, затова не бива да го подценяваш.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...